Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Devetčlanska družina živi v avtobusu: “Želimo, da je življenje naša skupna pustolovščina”

American-Family-Road-Trip.jpg

Facebook profil American Family Road Trip | ZAJEM ZASLONA

Tina Martinec Selan - objavljeno 17/08/22

V družini jih je devet, živijo pa v avtobusu

Britney in njen mož JD imata sedem otrok, njihovo življenje pa je malce drugačno. Pred več kot tremi leti sta se namreč odločila, da bo njihova družina nekaj časa živela “na kolesih”. Prodala sta hišo, kupila avtobus in ga z lastnimi rokami renovirala, tako da sta iz njega naredila majhen družinski dom na kolesih. Od tedaj potujejo po ZDA in se pri tem, kam grejo, prepuščajo Božjemu vodstvu.

Zaupajo Božjemu vodstvu

Prav Božje vodstvo je tisto, v katerega Britney in JD zaupata glede vsega v življenju. Z otroki skupaj prebirajo Sveto pismo, pojejo hvalnice in molijo. K Bogu se zatekata za vodstvo glede družinskih načrtov, potovalnih načrtov, pa seveda tudi pomembnih stvari, kot je odprtost življenju. Najmlajši član družine se je rodil pred nekaj meseci.

Britney na svojem Instagramu ter Facebooku pogosto poudarja, kako pomembno vlogo ima Bog v njenem življenju, vera pa ji pomaga pri vsakodnevnih težavicah in izzivih, ki jih prinaša življenje s sedmimi otroki na dvajsetih kvadratnih metrih. Britney pravi: “Kar si je Bog zamislil za vsakega od nas, je neskončno bolje od vseh naših načrtov.”

“Otroci si zapomnijo to, kar doživimo skupaj”

Za njihovo družino je najpomembneje, da skupaj preživljajo čas in da se imajo radi. Življenje na kolesih pa jim omogoča, da doživljajo stvari, ki jih drugače nikakor ne bi mogli. Spoznavajo deželo in najrazličnejše kraje, se srečujejo z različnimi ljudmi in opazujejo, kako ljudje na različnih koncih ZDA različno živijo. Britney in JD sta prepričana, da bo to njunim otrokom dalo veliko širine in razumevanja življenja, pri tem pa pravita: “Otroci si zapomnijo to, kar družina doživi skupaj.”

Pri tem pa seveda ne pozabljata na šolanje otrok, v kar sta vključena oba. Redno se pogovarjata o vsakem izmed otrok in o njegovem napredku na različnih področjih, tako da tudi šolanje prilagajata potrebam posameznega otroka. S seboj imajo knjige za branje in učenje, otroci pa se učijo tudi praktičnih stvari in ročnih del. Tri ali štiri dni na teden posvetijo učenju s knjigami, preostale dni v tednu pa je učenje v obliki izletov, igranja v naravi, spoznavanja mest ali podeželja in tako naprej.

Dvajset kvadratnih metrov sreče

Britney je na svoj Facebook zid zapisala: “Ko ljudje vidijo naš avtobus in si predstavljajo, da bi morali sami živeti v njem s svojo družino, takoj rečejo: ‘Jaz tega ne bi mogel.’ V resnici ljudje po vsem svetu živijo v majhnih domovih. Mi nismo ne prvi ne zadnji, ki živijo tako. Preden smo se odločili, da bomo nekaj časa živeli na poti in v avtobusu, smo imeli veliko hišo. A iskreno lahko rečem, da smo zdaj veliko bolj srečni.”

“Dvajset kvadratnih metrov. Imamo kuhinjo, v kateri lahko skuhamo slastne obroke za vso družino. Vsak ima svoje mesto za spanje. Imamo mizo, za katero se vsi usedemo, ko jemo, in kavč, na katerem se lahko stiskamo. Vsak otrok ima svoj kotiček, kjer bere ali se uči. V zraku je Božja prisotnost. Pod nogami pa imamo kolesa, ki nas popeljejo na pustolovščine. Ni pomembno, kako velik je tvoj dom, ampak to, kako v njem ljudje skupaj živijo.”

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.