Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 19. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Medtem ko je predaval, je popazil na otroka ene od študentk

Professor com bebê de aluna no colo durante aula

Twitter / Dira Paes

Ricardo Sanches - objavljeno 25/07/22

Takšne geste sočutja pomagajo materam, ki želijo dokončati študij in tako svojim otrokom zagotoviti boljšo prihodnost

Po spletu je zaokrožil video profesorja, ki predava, medtem ko v naročju drži otroka ene od svojih študentk.

O dogodku je na družbenih omrežjih poročala igralka Dira Paes. Učitelj Pedro Paes je njen brat. Pod videom je igralka zapisala:

“To je moj brat Pedro, profesor na UFPE, oče, doktor športa, strasten ljubitelj motorjev in z neverjetnim darom za ravnanje z otroki. Kako sem ponosna na ta posnetek njegovega razreda, v katerem je zibal študentkinega otroka, da se je ta lahko bolj mirno in osredotočeno posvetila predmetu.”

Mama in študentka je v pogovoru za javnost v zvezni državi Pernambuco povedala, da je svojega sina Ismaela pripeljala s seboj na fakulteto, ker ga še vedno doji in ni želela zamuditi vsebine pouka, čeprav je imela štiri mesece pravico ostati doma.

Dojenček, star le dva meseca, je začel jokati sredi profesorjeve razlage, ki se je odločil, da ga bo vzel v naročje. Med pestovanjem je Ismael celo zaspal!

“To je spontana gesta. Študentka je z eno roko delala zapiske, v drugi pa držala otroka … Javna univerza je polna takšnih primerov, a takšni dogodki so skriti pred očmi javnosti,” je učitelj dejal za TV Globo. Spomnil je tudi, da je med poukom že pomagal skrbeti za dojenčke drugih učencev.

Prav takšne geste sočutja so v veliko pomoč številnim študentkam in materam, ki nimajo nikogar, ki bi mu lahko pustile svoje otroke, da bi dokončale študij in uresničile svoje sanje o vstopu na trg dela ter zagotovile boljšo prihodnost svojim otrokom.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.