Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Pilot s prijazno gesto potolažil vznemirjeno šestletnico

288961181_10107201710137078_2322669687611739776_n.jpg

@Lauren Elisabeth Larmon | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 16/07/22

Deklica je na letalu izgubila zob, zato je pilot napisal pismo Zobni miški

Šestletna Lena je z mamo z letalom potovala iz New Yorka v Južno Karolino, ko ji je med letom izpadel mlečni zob. Ker je spala, tega ni opazila in se po pristanku odpravila iz letala.

Velika izguba

Ko je ugotovila, da je izgubila dragoceni zobek, se je želela hitro vrniti nazaj na letalo in ga poiskati. “Poskušali sva iti nazaj na letalo, ampak nama ni uspelo, to je bilo okrog dveh ponoči,” je za ABC News povedala Lena, ki je dodala, da je bila zelo žalostna in ni mogla zadrževati solz, ko je ugotovila, da ne bo uspela poiskati izgubljenega zoba.

Deklica ima namreč kot marsikateri drugi otrok navado, da nastavi izpadli zob pod blazino in čaka, da ga bo prišla iskat zobna miška. Ravno zaradi tega je bila zelo žalostna, saj je vedela, da brez zoba ne more pričakovati, da bi jo zobna miška sploh obiskala.

Pilotova rešitev

Josh Duchow, pilot letala, s katerim sta leteli mama in hči, je v tistem trenutku zapuščal letalo in šel mimo potnikov, ko je zagledal objokano in vznemirjeno šestletnico. Ko je izvedel, zakaj je Lena tako žalostna, je takoj dobil idejo in ponudil pomoč.

Deklici je ponudil, da bo zobni miški napisal pismo in ji razložil, kaj se zgodilo. Vzel je list papirja in napisal sporočilo:

“Draga zobna miška, Leni je med letom v Greenville izpadel zob. Prosim, vzemi to sporočilo namesto njenega zoba. Pilot Josh”

Lenina mama Lauren Larmon je na svojem profilu na Facebooku delila fotografijo hčere in pilota, ki piše pismo, ter se mu zahvalila za prijaznost: “Hvala, pilot Josh! Prepričana sem, da bo zobna miška sprejela to sporočilo kot zamenjavo za zobek.”

Srečen konec

Lena je po prihodu domov sporočilo nastavila pod blazino in res jo je kmalu za tem pričakalo darilo, ki ji ga je nastavila zobna miška, priloženo pa je bilo tudi sporočilo: “Lena, nič hudega, če si izgubila zobek na letalu. Ga bom že poiskala. Še naprej si pridno umivaj zobe.”

Tole sporočilo pa je deklica, ki sicer zelo rada leti in obožuje letala, namenila zobni miški in “pilotu Joshu”, kot ga je sama poimenovala:

“Hvala, da nisi jezna name in hvala za vsa darila. Rada te imam.”

“Hvala, pilot Josh, da si pristopil in mi pomagal. Bil si zelo prijazen do mene in zato se ti zahvaljujem.”

View this post on Instagram

A post shared by Lauren Elisabeth Larmon (@laurenelarmon)

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.