Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 20. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Kapela, posvečena Svetemu srcu, navdušuje goste prestižnega hotela

URUGUAY

Altos del Arapey

Pablo Cesio - objavljeno 14/07/22

Turistom je na voljo v enem najbolj znanih urugvajskih zdravilišč s termalno vodo

V mestu Salto, približno 500 kilometrov oddaljenem od mesta Montevideo, se nahaja eden najbolj znanih krajev v Urugvaju: letovišče s petimi zvezdicami, ki je na svoji spletni strani predstavljeno kot “eno najboljših termalnih letovišč v regiji, edinstveno v državi, saj združuje bazene s termalno vodo, igrišče za golf, spa in sistem all inclusive”.

Hotel ponuja lastno vrtino s termalno vodo, odprte bazene različnih temperatur, pokriti bazen ter številne druge storitve, kot sta gastronomija in spa.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie
ALTOS DE ARAPEY

Med temi značilnostmi in predlogi, ki so značilni za prestižne hotele, izstopa zanimivost, ki je obarvana s ponižno predanostjo: nič drugega kot kapela, posvečena Presvetemu Srcu Jezusovemu.

Skromna kapela iz kamnov

Da bi se navdušili nad takšno lepoto, je dovolj pogledati to kapelo, ki je bila odprta junija 2019. Za kamnito konstrukcijo, katere glavni lik je Presveto Srce, se skriva zelo oseben motiv. To je v pogovoru za Aleteio potrdil Jorge Bartesaghi, ki je zasnoval hotel s petimi zvezdicami in njegovo kapelo.

“To je neke vrste osebni izziv. Mislim, da sem med sprehodom po Norveški videl nekaj majhnih kapelic iz lesa. To me je spodbudilo, da sem rekel: Tukaj (v Saltu) moram zgraditi kapelo v takšnih pogojih,” je dejal Bartesaghi, ki je tudi oče petih otrok.

Za pastoralno oskrbo kapele, posvečene Srcu Jezusovemu, skrbi skupnost ubogih služabnikov Božje previdnosti, ki se nahaja v kraju Colonia Lavalleja, 80 kilometrov oddaljenem od letovišča. Čeprav gre za zasebno kapelo, posvečeno Srcu Jezusovemu, je bil pred nekaj leti z lokalno škofijo sklenjen dogovor, da bo na voljo za javno uporabo.

URUGUAY

To je v pogovoru za Aleteio potrdil italijanski duhovnik Vittorio Consolaro, ki trenutno živi v Paragvaju, vendar je bil navzoč ob rojstvu Bartesaghijevih sanj o hotelu in kapeli, spremljal pa je tudi gradnjo in blagoslov.

“Kdorkoli je zasnoval hotel in kapelo, je bil naklonjen veri ljudi, ki prihajajo iz držav, kot so Brazilija, Argentina in Montevideo. Tisti, ki želijo moliti, tam najdejo prostor miru,” je za Aleteio povedal Vittorio.

Maše, poroke, krsti

Oče Rosalino je brazilskega rodu in trenutno dela kot duhovnik v regiji in je povezan s kapelo kot član ubogih služabnikov Božje previdnosti.

Za Aleteio je tudi potrdil, da je po usklajevanju z lastniki mogoče na samem kraju opravljati slovesne maše in druge zakramente, kot so krsti in poroke.

URUGUAY

Skratka, čudovita kapela – kraj pobožnosti – je tudi jasen izraz naklonjenosti in priložnost za srečevanje z Bogom v enem najboljših hotelov v regiji.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.