Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Duhovne vaje med poletjem? Tukaj je nekaj idej

BIBLE

Ben White | Unsplash

Valerija Trček - objavljeno 10/06/22

Za vas smo zbrali nekaj idej za duhovne vaje med prihajajočim poletjem

Poletje je idealen čas za polnjenje naših baterij. Poleg sprostitve na morju ali v hribih pa je zelo poživljajoče, če si napolnimo tudi duhovne baterije.

Zato smo za vas zbrali nekaj predlogov, kam se lahko med letošnjim poletjem odpravite na duhovne vaje.

Za osnovnošolce

Poleg oratorijev, ki potekajo po vsej Sloveniji (kdaj in v katerem kraju potekajo, si lahko ogledate na spletni strani Oratorij Slovenija), bodo med poletjem za osnovnošolce potekale tudi druge duhovne vaje.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie
Duhovne vaje med poletjem? Tukaj je nekaj idej
Preberite še:

Eden v Stični

Tedni duhovnosti za otroke od 6. leta do konca OŠ v Stični bodo letos potekali ob zgledu sv. Benedikta iz Nursije in nosijo naslov Ora et labora. Na voljo je sedem terminov. Več informacij najdete tukaj.

Adam 2022

Kapucini v Kančevcih tudi letos za osnovnošolce pripravljajo duhovno-počitniški tabor s tečajem angleškega jezika. Potekal bo med 31. julijem in 6. avgustom. Program bo vseboval katehezo v angleščini, ponavljanje in učenje angleščine, delavnice, romanje in kopanje v toplicah. Več informacij si lahko preberete tukaj.

Birmanski kamp

Katoliška mladina vabi na birmanski kamp, namenjen osnovnošolcem od 7. do 9. razreda. Kamp bo potekal med 8. in 12. avgustom v CŠOD Kranjska Gora, združuje pa aktivno preživljanje prostega časa in grajenje odnosa z Bogom. Več informacij najdete tukaj.

Duhovne vaje v Marijinem domu na Bledu

Duhovno-počitniški tedni za osnovnošolce bodo potekali v treh terminih: od 26. junija do 1. julija, od 3. do 8. julija in od 14. do 19. avgusta. Več informacij si lahko preberete tukaj.

Majcnov dom, Želimlje

Duhovne vaje v Majcnovem domu duhovnih vaj bodo potekale od 26. do 28. junija za otroke od 4. do 7. razreda, od 29. junija do 1. julija za otroke od 6. do 8. razreda in od 2. do 4. julija za otroke od 7. do 9. razreda. Več informacij lahko preberete tukaj.

FEMME LISANT LA BIBLE

Za mlade

Uskovniški tedni

Tudi letos salezijanci pripravljajo Uskovniške tedne, tokrat pod geslom Začni prvi.  Na voljo so trije termini. Več informacij si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Srednješolski kamp

Katoliška mladina med 1. in 5. avgustom za srednješolce pripravlja duhovne vaje v samostanu v Olimjah. Poletni teden združuje mlade iz vse Slovenije, pustolovščino, globoke pogovore, večere ob ognju in tisto, kar nas najbolj povezuje – našo vero. Več informacij najdete tukaj.

Gibanje POT

V gibanju POT za dijake in študente pripravljajo tedne duhovnosti 2022, ki bodo v juliju in avgustu v Domu duhovnosti v Stržiščah. Na voljo je več terminov, več informacij pa si lahko preberete tukaj.

Ustvarjalno-duhovni dnevi

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja za mlade pripravljajo ustvarjalno-duhovne dneve: Prostorja beseda. Dramsko in likovno ustvarjanje ob Božji besedi, pogovorih in molitvi. Ustvarjalno-duhovni dnevi bodo potekali v Vipavskem Križu od 7. do 11. 8. 2022. Več informacij najdete tukaj.

Za dekleta

V Hiši kruha v Škofji Loki sestre uršulinke pripravljajo duhovne vaje za dekleta med 13. in 16. letom (lepa.si) in za dekleta med 16. in 19. letom (dragocena.si), ki želijo odkrivati, od kod izvira njihova resnična lepota, dostojanstvo in poslanstvo.

Teden v Taizéju

Tudi v letošnjem letu se bodo v organizaciji Katoliške mladine mladi med 24. in 31. julijem odpravili v Taizé. Romanje in duhovni teden je namenjen mladim od 16. do 35. leta. Več informacij si lahko preberete tukaj.

Za študente in mlade v poklicih

Duhovne vaje ob Božji besedi

Hiša kruha med 14. in 18. avgustom organizira duhovne vaje ob Božji besedi za mlade. Več informacij najdete tukaj.

Uskovniški teden

Salezijanci med 24.in 30. julijem pripravljajo Uskovniški teden za udeležence med 23. in 30. tednom. Več informacij najdete na njihovi spletni strani.

Duhovne vaje v tišini

V Ignacijevem domu duhovnosti pri sv. Jožefu v Ljubljani bodo potekale duhovne vaje v tišini za študente z naslovom Da vam dam prihodnost in upanje (Jer 29,11). Odvijale se bodo v dveh terminih: od 10. do 15. julija ter od 26. do 31. avgusta. Več informacij najdete tukaj.

Poletni dnevi duhovnosti

Družina Kristusa Odrešenika pripravlja poletne dneve duhovnosti za mlade in mlade v poklicih. Potekali bodo od 8. do 13. julija. Več informacij najdete tukaj.

Za odrasle

Ignacijanske duhovne vaje

V Hiši kruha med poletjem za odrasle organizirajo več terminov  duhovnih vaj, kakršne je pred 500 leti zasnoval sv. Ignacij, človeku omogočijo, da stopi na pot spreobrnjenja svojega življenja in poglabljanja odnosa z Bogom. Več informacij lahko preberete na njihovi spletni strani.

Slavite Boga v svojem telesu

V Hiši kruha bodo med 15. in 21. julijem potekale duhovne vaje v tišini, kjer bodo udeleženci tudi preko vaje na telesu prisluhnili, kaj nam Gospod govori po našem telesu, bolečinah, sanjah. Več informacij najdete tukaj.

Za zakonce in družine

Tedni duhovnosti

Tudi v gibanju POT pripravljajo več duhovnih vaj za zakonce, družine in druge odrasle. Več informacij najdete tukaj.

Majcnov dom, Želimlje

V Želimljah bodo od 20. do 24. julija v Majcnovem domu potekale duhovne vaje za družine. Več informacij najdete tukaj.

Oratorij za družine

V Veržeju v Zavodu Marianum bo od 1. do 8. julija potekal tradicionalni oratorij za družine, teden za vso družino, preživet na oratorijski način. Za več informacij lahko pišete na naslov: primozko@gmail.com ali penzion.mavrica@marianum.si.

Tags:
duhovne vajepoletje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.