Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Mama in sin sta se srečala po 20 letih in ugotovila, da delata v isti bolnišnici

Holly-in-Benjamin.jpg

Zajem zaslona | Holly Shearer | Facebook

Urška Kolenc - objavljeno 09/06/22

Po dveh desetletjih znova povezana mama in sin

Holly Shearer iz ameriške zvezne države Utah je pri 15 letih sprejela najtežjo odločitev svojega življenja. Ko je pred dobrimi 20 leti nenačrtovano zanosila, se je odločila, da bo otroka dala v posvojitev.  

V šestem mesecu nosečnosti je začela iskati novo družino za svojega otroka in se s pomočjo agencije za posvojitve povezala z Angelo in Bryanom Hullebergom, ki sta se soočala z neplodnostjo.

Holly se je še posebej ujela z Angelo in vedela je, da bosta zakonca njenemu otroku lahko omogočila vse, česar mu ona ne bi mogla. “Zaslužil si je mamo in očeta, dom z igrali na dvorišču, kjer se lahko igra, psa, vse tiste stvari, ki mu jih sama nisem mogla dati,” je dejala Holly. Novembra 2001 se je rodil Benjamin.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Imel je čudovito otroštvo

Angela in Bryan sta mu omogočila čudovito otroštvo. Vedela sta, da ima Holly neizmerno rada otroka, ki ga je donosila in nato predala v skrb njima.

Holly in Angela sta do Benjaminovega tretjega leta kljub posvojitvi zaprtega tipa ostajali v stikih. Zakonca sta Holly vsak teden poslala pismo in nekaj fotografij. “Moj najljubši dan v tednu je bil četrtek, ker sem lahko prevzela fotografije in videla, kaj je Benjamin počel pretekli teden,” pripoveduje Holly.

Voščila mu je za 20. rojstni dan

Benjamin se je pri dopolnjenih 18 letih odločil poiskati svojo biološko mamo. Ker je bila posvojitev zaprtega tipa, je bil seznanjen le s Hollyjinim imenom. Prav tako si je sina prizadevala poiskati Holly.

Medtem ko Benjamin pri iskanju biološke mame ni prišel daleč, je imela Holly več sreče. Našla ga je s pomočjo spleta in mu nato nekaj let sledila na družabnih omrežjih. Nato se je le opogumila in mu za 20. rojstni dan napisala sporočilo, v katerem se mu je predstavila in mu voščila. Benjamin je bil navdušen, želel jo je osebno spoznati in se ji predvsem zahvaliti za odločitev, da ga da v posvojitev. Hollyjina velika žrtev mu je namreč omogočila čudovito življenje, ki ga je imel.

Delata v isti bolnišnici

Holly, Benjamin in Angela so se nekega dne dobili na spoznavni večerji. Med klepetom je Benjamin povedal, da je prostovoljec na intenzivnem oddelku za nedonošenčke v bližnji bolnišnici. Presenečeno so ugotovili, da v isti bolnišnici kot medicinska sestra na kardiološkem oddelku dela tudi Holly. “V svojo izmeno sem ponavadi prišel ravno takrat, ko je ona odhajala domov, tako da sva verjetno kdaj šla drug mimo drugega v parkirni hiši,” je povedal Benjamin.

Prav tako se je izkazalo, da sta Hollyjina in Benjaminova družina več let živeli manj kot deset kilometrov narazen.

Po dveh desetletjih povezana mama in sin pravita, da sta vesela, ker nista obupala pri iskanju drug drugega. Benjamin je v tem času spoznal tudi svojega polbrata in polsestro.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=5109708572429161&set=ecnf.100001702061546

Tags:
družinaposvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.