Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kot sirota preživel hud požar in po sedmih letih trpljenja končno našel ljubečo družino

DEYVION, BETH PLUNKETT

Beth Plunkett | Facebook

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 06/10/21

Dolgo se je boril za življenje, njegov obraz pa je ostal popačen. Bil je sam, dokler se v njegovem življenju ni pojavila Beth Plunkett

V stanovanju, kjer se je začel požar, je bil mali Deyvion. Fantek, ki je bil takrat star štiri mesece, je spal. Zgorel bi, če ne bi posredovala reševalna ekipa. V zadnjem trenutku so ga rešili gasilci. Večina njegovega majhnega telesa je bila opečena.

To, da je sploh preživel, lahko dojemamo kot čudež. Kljub prizadevanjem zdravnikov in številnim operacijam so njegova usta ostala popačena. Na njem bo vedno vidna sled tega tragičnega dogodka.

Osiroteli deček, ki je našel dom

Deyvion je že po rojstvu postal sirota in v težkih trenutkih po požaru ni imel nikogar. Po petih letih se je v njegovem življenju pojavila Beth Plunkett.

Kako se je začelo? Beth mu je najprej pomagala, da je prišel v Missouri Children’s Burn Camp. To je center, ki skrbi za otroke z opeklinami. Tam se je deček pod budnim očesom specialistov pogumno boril za življenje. “Pomislila sem, da je ta mali deček čudovit. Zaljubila sem se vanj,” je Beth povedala v enem izmed intervjujev.

gasilci
Preberite še:Naš poklon gasilcem

Sčasoma je Beth postala dečkova stalna rejnica. “Videla sem, da je čudovit fant in takoj sem se zaljubila vanj. Vsi pravijo, da ima Deyvion ogromno srečo, da je naletel name, toda kako srečna sem šele jaz, da ga imam!” je povedala v intervjuju z WGN9 News. Neprestano poudarja, da je zelo srečna, odkar se je Deyvion pojavil v njenem življenju. Do tedaj je Beth sama vzgojila dva svoja otroka.

Beth želi, da bi bil deček vesel in imel občutek, da ga obkrožajo osebe, ki so mu blizu in ga ljubijo. “Želim, da bi se počutil ljubljenega in preprosto imel cilje v življenju in jih dosegal, da bi lahko počel resnično neverjetne stvari. In vem, da se bo to zgodilo. Bog ima zanj zagotovo čudovit načrt,” pravi.

Deček je tako končno dobil družino, mamo, bratca in sestrico. In ne le to. Ima tudi ljudi, za katere je izjemen, zlasti za gasilce, ki so ga potegnili iz ognja. Še vedno se spominjajo tistega nesrečnega dne.

Z gasilskim vozilom na sodišče

Na dan posvojitve so gasilci dečku podarili suknjič in kapo, narejeno posebej zanj. Z mamo so ju z gasilskim vozilom odpeljali na sodišče in tako praznovali čudovit dan.

Dva gasilca, ki sta ga pospremila do sodišča, sta bila tam aprila 2013, na dan, ki mu je za vedno spremenil življenje. Potem, ko je sodišče razglasilo konec postopka posvojitve, je eden od gasilcev Deyvionu dal “petko” in mu povedal, da je ponosen nanj. “Izjemen si. Ne vemo in ne razumemo vedno, zakaj se določene stvari zgodijo, toda zdaj nam je jasno,” je poudaril.

Beth se je gasilcem zahvalila in povedala, da je njihov odnos občudovanja vreden. Eden izmed njih je odgovoril: “Ne! To, kar počnete vi, je čudovito!”

Ljubezen, ki je spremenila življenje

Zgodba Deyviona je ganila uporabnike interneta po celem svetu.

“Toliko srčne bolečine in trpljenja je na tem svetu, tako težko je verjeti v tako krutost, potem pa se nepričakovano pojavijo čudoviti ljudje, ki so sposobni ljubiti in polepšati svet”; “Naj Bog blagoslovi tega dečka in celo njegovo družino”; “Čudovito! Zdaj ima ta pogumni fant pravo, ljubečo družino!”; “Ste neverjetno navdihujoči ljudje”; “Kakšen par: ljubeča mama in prisrčen, pogumen sin. Radi vas imamo!” to so le nekateri izmed komentarjev, ki jih je mogoče najti na spletu.

Fant se v prostem času uči igrati na bobne in kitaro, trenira karate in riše. Ni si težko predstavljati, da obožuje gasilce in njihova vozila.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
družinaotrociposvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.