Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Posvojeni deček je s svojo željo po skrbi za nezaželene pse ganil mnoge

ROBBIE GAY

CBS Evening News | YouTube | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 20/05/22

Morda bi bilo dobro, če si pred branjem pripravite robčke

Robbie Gay je deček z velikanskim srcem. Začetek njegovega življenja je bil precej strašljiv: dvakrat je bil odpeljan v bolnišnico zaradi možganskih poškodb, preden so ga vključili v sistem rejništva. Ko so ga končno posvojili starši, Maria in Charles, je bil zaradi svojih izkušenj tako globoko pretresen, da ni bil sposoben jokati.

Dečku pa je uspelo najti primerno terapijo na precej neobičajnem kraju – v domačem zavetišču za zapuščene živali. Tam je našel tolažbo v skrbi za starejše pse, ki so jih njihovi lastniki zapustili: “Kajti ljudje si večinoma ne želijo ostarelih ljudi in ostarelih psov. Želijo si le dojenčke in mladičke,” je Robbie pojasnil v pogovoru za ameriške medije.

Njegova sposobnost sočutja do ostarelih psov očitno izhaja iz njegove pretresljive izkušnje, je pojasnila mama Maria: “Dobro ve, kako je, če te nihče nima rad in noče skrbeti zate.”

Zdaj, ko živi v varnem in ljubečem okolju, lahko povsem odpre svoje srce za te nesrečne pse in “vadi sočutje”, poudarja Maria. In prav ta prijaznost ga je privedla do tega, da je znova našel lastne solze, ko je poginil eden od psov, za katere je skrbel.

Ena od očitnih težav pri skrbi za ostarele pse je, da mnogi ne živijo dolgo. Toda Robbie vztraja pri tem, da ostane pri njih, dokler ne poginejo. Svoje ravnanje utemeljuje z besedami: “Ne premišljujem o tem, kdaj bodo poginili, pač pa razmišljam, kako se počutijo v tistem trenutku.”

Robbiejeva neobičajnost je tudi v tem, da ne želi skrbeti le za ostarele pse v njihovih zadnjih trenutkih, temveč tudi upa, da bo, ko odraste, postal rejnik starejših otrok.

Robbie resnično uteleša sočutje in razumevanje, čeprav je vedno znova povsem strt, ko ga njegovi štirinožni prijatelji prehitro zapustijo.

Upajmo, da bo Robbie svoje negativne izkušnje še naprej pretvarjal v skrb za druge. Naj s pomočjo svojega usmiljenega srca še naprej ozdravlja ter se počuti ljubljenega v svoji čudoviti kosmati in seveda tudi človeški družini!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
dobrodelnostotrociposvojitevživali
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.