Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Denzel Washington razkril nova dejstva o klofuti Willa Smitha: Molitev je odvrnila hudiča

DENZEL WASHINGTON

Invision/Invision/East News

Dolors Massot - objavljeno 13/05/22

Po noči podeljenih oskarjev se je bolj kot o nagradah govorilo o klofuti in hudiču

Nova dejstva o letošnji podelitvi oskarjev, ki jih je razkril Denzel Washington, govorijo o gesti, ki sta jo v ozadju naredila dva katoliška igralca in so jo mnogi spregledali.

Govorimo seveda o igralcu Denzlu Washingtonu in igralcu in režiserju Tylerju Perryju, ki sta Willu Smithu priskočila na pomoč s precej čudno metodo za Hollywood – molitvijo. Oba sta se takoj vživela v Smitha, se mu približala in skušala zmanjšati njegov izbruh jeze.

Denzel Washington je pojasnil, da je bila prva stvar, ki jo je rekel Willu Smithu (ki je kmalu po odmevni klofuti prejel oskarja za najboljšega igralca), misel, da pri sebi gotovo ve, da je klofuta, ki jo je pravkar namenil Chrisu Rocku, nekaj zelo slabega. Rekel mu je: “Bodi previden v takšnih trenutkih. V njih namreč vate vstopa hudič.”

Gre za nasvet, ki dejansko prihaja od svetega Janeza Vianeja, ki je v Franciji živel ob koncu 18. in začetku 19. stoletja. Imel je veliko izkušenj in znanja o tem, kako hudič vpliva na ljudi. Njegovo nasilje je trpel na lastnem telesu.

Toda lekcija Denzla Washingtona se na tem mestu ni končala. Smithu je predlagal še en korak. Za enega izmed hollywoodskih medijev je dejal, da so tisto noč tudi molili. Med drugim mu je pomagal znani igralec Tyler Perry: “Na srečo so bili tam tudi drugi. Tyler Perry je takoj prišel z mano,” je pojasnil.

Na vprašanje, kaj konkretno sta naredila ob Willovi potezi, je igralec odgovoril: “Molila sva. Ne želim izdati, o čem sva še govorila in kaj točno sva molila. Toda vsak od nas bi se lahko znašel v takšni situaciji. Zahvalimo se lahko le Božji milosti, da se nismo.”

Washington je trenutek krize rešil na najbolj moder način. Obrnil se je na Bogu, ko je spoznal, da kot človek ne more narediti kaj dosti. Da bi rešil izbruh jeze Willa Smitha, ki se je vdal skušnjavi sovraštva in nasilja, je lahko zaupal le Bogu, da bo povrnil mir. Tega ni storil z vpitjem ali nasiljem, ampak s spremljanjem svojega igralskega kolega. “Kdo smo mi, da bi sodili?” je z besedami papeža Frančiška pojasnil situacijo tiste noči.

“Edina rešitev je bila molitev”

Dodal je: “Ne poznam vseh podrobnosti, kako je prišlo do te situacije, vem pa, da je bila edina rešitev v tistem trenutku molitev. Tako sem jaz videl situacijo.” Molitev nas odmakne od obsojanja drugih in nas postavi ob bok tistih, ki so naši spremljevalci na življenjski poti. Skozi molitev postajajo naši prijatelji, saj jim s tem dejanjem kažemo, da jih imamo radi.

Sredi toliko čustev in toliko strasti, ki so tisto noč kipela na podelitvi oskarjev, sta igralca Denzel Washington in Tyler Perry molila z Willom Smithom.

Tako kot Denzel, ki je v medijih že velikokrat izpostavil svojo krščansko vero, je tudi Tyler kristjan. Mnogi njegovi liki so krščanski in tega se v svoji poklicni karieri ne boji javno povedati.

Ko imaš vero postavljeno zelo visoko na lestvici vrednot, se to pokaže tudi v nujnih trenutkih, ko nimaš časa za razmislek. Tako sta igralca v tistem trenutku brez razmišljanja molila z Willom Smithom.

Zdaj, ko je od klofute minilo že nekaj časa, je prvi nasvet za prihodnost ta, da morate biti pozorni na hudičeve zanke. Drugi pa, da začnemo moliti takoj, ko vidimo, da je hudič blizu. Z molitvijo ta zelo pretkani padli angel odide, ker nas nikoli ne bo mogel premagati, če se združimo z Bogom. Molitev zato naredi največ, kar je v tistem trenutku mogoče.

Ne bi si mislili, da ta močna lekcija o pomembnosti molitve prihaja prav iz Hollywooda. Kaže nam, da lahko molitev vedno prinese dobro.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.

Tags:
hudičmolitevslavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.