Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Zakonca sta v 32 letih povila kar 22 otrok

273104228_522892729205308_9206974515100578990_n.jpg

The Radford family | Facebook

Tina Martinec Selan - objavljeno 07/04/22

Spoznajte največjo družino v Veliki Britaniji

Družina Radford je uradno največja družina v Veliki Britaniji. Mama Sue in oče Noel imata namreč kar 22 svojih otrok, od tega jih en fantek “spremlja iz nebes”, kot pravita sama. Poleg tega imata že 11 vnukov, mama Sue pa je ravno pretekli mesec povila svojega 22. otroka. Fantku je ime Chester Blue in se je pridružil prej najmlajši deklici Heidi, ki je stara dve leti.

Začela sta zgodaj

Sue in Noel sta se spoznala leta 1988, ko je bilo Sue 13 let in Noelu 18 let. Sue je zanosila in pri 14 že rodila svojega prvega otroka, sina Christopherja. Štiri leta zatem sta se poročila. Svojo veliko družino tako vzgajata že 32 let.

Zanimivo je, da prav nikoli niso imeli dvojčkov ali trojčkov, kar se sicer pogosto zgodi pri parih, ki imajo veliko otrok (npr. avstralska družina Beans, o kateri smo že pisali, ki je pred kratkim dobila devetega otroka, šteje med drugim tudi ene dvojčke in ene trojčke).

Sue je nedavno dejala, da ne bo imela več otrok, saj je stara 47 let, in da je bil fantek Chester njen zadnji dojenček. Sue, ki je dejavna tudi v dobrodelnih projektih, se je tako odločila, da prav vsa najmanjša oblačila za novorojenčke razdeli družinam v stiski.

Radfordovi: mojstri mesnih pit in zvezde socialnih omrežij

Oče in mama Radford vodita družinsko podjetje v Lancashiru – pekarno, ki se imenuje Radford’s Pie Company. V njej ponujajo angleško specialiteto, to so mesne pite, prekrite s hrustljavo skorjico iz testa, ki jih Angleži obožujejo. V družinsko podjetje Noel in Sue vključujeta tudi že svoje otroke, tako bo njuna 26-letna hči Chloe prevzela družinski posel in je že aktivno vključena v pekarno, prav tako pa že uvajata tudi 22-letnega sina Daniela.

Radfordovi pa so tudi zvezde lokalne televizijske postaje (o njih snemajo resničnostni šov z naslovom “22 kids and counting”) ter izredno aktivni na Facebooku, Youtubu in Instagramu, kjer imajo ogromno število sledilcev s celega sveta. Na teh kanalih redno objavljajo prigode iz življenja njihove družine.

Lahko si samo predstavljamo, kako pestro in živahno je v njuni hiši, čeprav se je nekaj najstarejših otrok že odselilo in imajo že svoje družine. Kadar oče Noel pripravlja družinski obrok, npr. pravi angleški zajtrk, mora speči več kot 70 klobas, nekaj škatel jajc (na oko jih speče kar tako, da jih ubije v velik pekač, nato pa vse skupaj speče v pečici) in kilograme opečenega kruhka.

Družino Radford in njihovo za šolski razred veliko družino lahko pri dnevnih prigodah spremljate na njihovi strani na Facebooku, Instagramu ali Youtube kanalu.

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.