Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Stara je 36 let, ima 11 otrok in sanja o naslednjem! “Rada sem mama”

RODZINA WIELODZIETNA

Courtney Rogers @ littlehouseinthehighdesert | Instagram

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 06/03/21

36-letna Courtney Rogers je pred kratkim rodila enajstega otroka. Po porodu se je odločila za kratek počitek, vendar že razmišlja o povečanju družine. Spoznajte njeno zgodbo!

Že en otrok predstavlja velik izziv in zahteva veliko predanosti. Obstaja pa ženska, ki je pravkar rodila enajstega otroka. Gre za 36-letno Courtney Rogers iz okrožja Santa Fe v Novi Mehiki. Njena najmlajša hčerka Caris Audrey se je rodila konec lanskega novembra. Treba je bilo opraviti carski rez. Zdravnike je skrbelo, da deklica ne prejema dovolj kisika, zato so se odločili za takojšnje kirurško posredovanje.

Po rojstvu je Courtney dejala: “Za Caris sem se bala bolj kot za kateregakoli izmed njenih bratov in sester. To je bil najtežji trenutek, želiš samo vedeti, ali je s tvojim otrokom vse v redu.”

V bolnišnici so se morali zdravniki prepričati, da novorojenčica ni utrpela možganskih poškodb zaradi hipoksije. Na srečo niso odkrili ničesar zaskrbljujočega.

View this post on Instagram

A post shared by Courtney Rogers (@littlehouseinthehighdesert)

Načrtuje še nekaj otrok

Ponosna mama pojasnjuje, da je odločena, da bo imela vsaj še enega otroka. Zaradi zapletov pri zadnjem porodu si mora vzeti več premora. “Rada sem mama in res si želim imeti še več otrok. Verjetno bova počakala leto ali dve preden poskusiva znova,” razloži Courtney.

Njuni otroci ne hodijo v tradicionalno šolo, ampak se šolajo na domu. Courtney jih sama uči, dela pa le ob vikendih in med poletjem.

Z možem Chrisom, ki je pastor, sta se poročila leta 2008, dve leti pozneje se jima je rodil prvi otrok.

Courtney priznava, da je na internetu prebrala veliko kritičnih komentarjev na svoj račun. Ljudje dvomijo o njuni starševski odgovornosti, sprašujejo se, kako je mogoče, da lahko vzdržujeta tako številčno družino.

“Preprosto smo se jih naučili ignorirati – ljudje govorijo različne stvari, vendar so to ljudje, ki nas sploh ne poznajo, kako nas lahko torej obsojajo,” se čudi Courtney.

“Vedno sem vedela, da želim postati mama”

Otroci so za Courtney postali najdragocenejši dar, ne more si predstavljati, da jih ne bi bilo.

“Ljubim jih, rada jih vidim, kako se skupaj igrajo, kako skupaj preživljajo čas,” navdušena pove. Veseli jo vsak trenutek, ki ga lahko preživi z njimi. “Ne vem, zakaj mi je to tako zelo všeč – mislim, da si nikoli nisem predstavljala, da bom imela toliko otrok. O tem nisem razmišljala, ko sva se poročila. Vedno pa sem vedela, da želim postati mama,” razlaga Courtney.

36-letnica se vozi s 15-sedežnim kombijem – samo v takem prevoznem sredstvu je dovolj prostora za celo družino.

Imena, ki se začenjajo na črko C

Vsa imena njunih otrok se začenjajo na črko C: Clint (10 let), Clay (9 let), Cade (8 let), Callie (7 let), Cash (6 let), dvojčka Colt in Case (5 let), Calena (3 leta), Caydie (2 leti), Coralee (19 mesecev) in Caris (9 tednov).

Callie, dvojčka in najmlajša hčerka Caris so bili rojeni s pomočjo carskega reza, ostali pa so se rodili po naravni poti.

Sanje in načrti

Zakonca imata majhno kmetijo. Letos bi jo rada še dodatno razširila. “Nekatere večje družine so se med pandemijo spopadale z omejitvami v živilskih trgovinah – to je težak čas za številne družine, saj  morajo nahraniti več ust. Našo kmetijo želiva razširiti, da bomo lahko pridelovali lastno meso in da nam ne bo treba dodatno skrbeti,” pojasnjuje Courtney.

Starejši otroci staršem pomagajo pri upravljanju kmetije. “Veva, da počneva to, kar si želiva, to ljubiva in jim omogočava dobro življenje,” je v enem izmed intervjujev povedala srečna mama enajsterice.

Zakonca obžalujeta le to, da imata premalo časa zase. Njun dnevni urnik je zelo napet, zato težko najdeta čas za več kot en zmenek na leto.

Courtney vsakdanje življenje dokumentira na Instagramu, z drugimi velikimi družinami pa deli tudi svoje nasvete za vzgojo otrok.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.