Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Imata 16 otrok, katerih ime se začenja s črko c

16.jpg

Zajem zaslona | Youtube

Tina Martinec Selan - objavljeno 22/03/22

"Ob koncu vsakega dneva me preveva ponos, da smo vse zmogli"

Patty in Carlos Hernandez imata res veliko družino. Stara sta 40 let in imata kar 16 otrok.

Na prvem mestu je vzgoja

Družina živi v mestu Charlotte v ameriški državi Severna Karolina. Patty in Carlos imata uspešno čistilno podjetje, tako da sta zares zelo zaposlena. Otroke vzgajata v krščanskem duhu in sta zelo predana temu, da bi jim karseda približala Kristusa.

“Rada imava Gospoda, zato otroke poučujeva o Svetem pismu. Želiva, da bi bili dobri ljudje, to je nekaj, kar nas najlepše povezuje. Prav tako pa si za otroke želiva, da bi bili celovite in odgovorne osebe.”

Starejših devet otrok (starih od šest do 13 let) dopoldne hodi v šolo. Ta čas starši skrbijo za vse mlajše in zraven postorijo še vse, kar je potrebno za posel. Točno ob 13. uri čaka vse otroke, ki so še doma, popoldanski počitek. Popoldne, ko se šolarji vrnejo domov, pa jih poleg dela za šolo čaka še pomembno opravilo: mami pomagajo pri negi in skrbi za mlajših sedem.

Imena prav vseh otrok pa se začenjajo s črko c!

Zakaj? Iz dveh razlogov: “Ime mojega moža se začenja s c. Prav tako pa tudi Kristusovo (Christ po angleško, op. a.). Zato je bila logična izbira, da se bodo tudi imena vseh otrok začela s črko c, v čast obema,” razlaga Patty.

Tako je njunim otrokom od najstarejšega do najmlajšega ime: Carlos Jr., Chris, Carla, Caitlyn, Cristian, Celeste, Cristina, Calvin, Catherine, Caroll, Caleb, Caroline, Camilla, Charlotte, Crystal in najmlajši Clayton.

Priznavata, da se včasih kar malce zmedeta, ko kličeta otroke. Med njimi so kar trojni dvojčki, stari pa so 11, sedem in štiri leta. Tudi sicer je bilo najti ime za najmlajšega Claytona kar izziv, saj sta bila pri šestnajstem otroku že skoraj brez idej.

Morda bodo imeli še kakšnega otroka

Družina Patty in Carlosa je prava skupnost in deluje kot tim. Zelo so ponosni na to, da se ne zanašajo na državno podporo, temveč niso od nikogar finančno odvisni. Njihovi računi so seveda astronomski in znašajo prek 500 dolarjev na teden samo za hrano, brez stroškov za plenice in druge higienske potrebščine.

Ali sta z otroki končala ali bosta imela še kakšnega, je najbrž pomislil marsikdo od bralcev. Ljubeča mama, ki je povsem predana svojim otrokom in družini, priznava, da je bil 16. otrok zanjo “popolno presenečenje”. Čeprav je nosečnost potekala brez zapletov, pa je bila zanjo najtežja in je trajala kar 42 tednov. Medicinske sestre v porodnišnici se rade pošalijo, da jo vidijo vsako leto.

Patty pravi: “Najpomembnejša stvar za naju s Carlosom je, da Bog našo družino tako zelo blagoslavlja. Če naju želi blagosloviti še s kakšnim otrokom, sva odprta za to. Biti mama 16 otrokom je čudovit občutek blagoslovljenosti, ob koncu vsakega dneva pa me preveva tudi ponos, da smo vse zmogli.”

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.