Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev za trden zakon

shutterstock_1572046144.jpg

panitanphoto | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 16/03/22

Prosite angele in svetnike, naj zaščitijo vaš zakon pred vsemi hudimi duhovi, ki bi ga morda želeli uničiti

Zakonska zveza je v številnih ozirih “hudičevo igrišče”, saj si hudič neutrudno prizadeva, da bi uničil človeštvo. Najbolj učinkovit je, če napade zakonski par. Prav zato je molitev v zakonu tako pomembna, saj lahko par zaščiti pred napadi hudih duhov.

Predstavljamo vam odlomek iz molitve, objavljene v Priročniku za katoliški zakon iz petdesetih let preteklega stoletja, s katero se boste priporočili angelom in svetnikom ter jih prosili za zaščito pred hudim duhom.

O Marija, Mati milosti in usmiljenja! Obvaruj najin zakon pred hudim duhom, spravi naju s svojim Sinom, svojemu Sinu naju priporoči, da bi postala vredna Njegovih obljub.
Sveti Jožef, rejnik našega Odrešenika, varuh Njegove svete Matere, glava Svete družine! Bodi najin priprošnjik, blagoslovi najin zakon in vedno brani najin dom.
Sveti Mihael, varuj naju pred vsemi hudobnimi zvijačami pekla.
Sveti Gabrijel, daj nama razumeti sveto Božjo voljo.
Sveti Rafael, obvaruj naju vseh bolezni in vseh nevarnosti za najino življenje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
molitevzakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.