Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Nimate česa obleči? Tukaj je pet pomladnih kombinacij za cel teden

shutterstock_1965537676.jpg

Roman Samborskyi | Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 16/03/22

Oblačilne kombinacije bodo rešile marsikatero zagato

Le katera ženska se ne prepozna v opisu, da ima sicer v omari polno oblačil, a vseeno nič za obleči? 😉 To se vsaj občasno zgodi vsaki izmed nas. Še posebej občutimo ta izziv na prehodu letnih časov. Ravno te dni, ko pomlad že kaže svoj prikupni obraz, a so jutra še vedno mrzla, se nam lahko zdi, da res nimamo kaj obleči.

Brez skrbi, s spodnjimi “formulami” oblačilnih kombinacij bomo rešene te zagate, in to vse, od mladih do tistih v zrelih letih. Ker je kombinacij pet, imate to lahko za pravi “plonk listek”, na podlagi katerega boste rešene oblačilnih zagat ves teden.

Ponedeljek: Hlače + bluza + jopa

shutterstock_490259914.jpg

Veliko žensk si (še posebej v prehodnem obdobju) ne predstavlja življenja brez hlač. Te nas namreč rešijo zagate, kaj storiti s hlačnimi nogavicami, ko je pretoplo za debele najlonke in se nam ne da ukvarjati s tankimi, ki se tako rade strgajo.

Zagotovo imate v omari par ožjih hlač iz blaga, ki so po vsej verjetnosti nevtralne barve, torej črne, modre, sive, peščene … Dodajte bluzo, ki ima lahko dolge rokave ali pa tudi kratke, saj boste čez ogrnile tudi lepo jopico. Bluza naj bo lepo in varno za robom hlač, da poudarimo svojo silhueto. Jopica pa je lahko krajša ali podaljšana, lahko je asimetrična ali se zavezuje s pasom … Poskrbljeno bo tako za toploto kot tudi urejen službeni videz.

Torek: Obleka + trenčkot

shutterstock_1385567858.jpg

Le kaj bi ženske brez enodelnih oblek, tega najbolj ženstvenega kosa v naši garderobi? Pomladni dnevi kar kličejo po romantiki in ženstvenosti, ki jo pričaramo s preprosto, a hkrati tako zelo učinkovito oblačilno formulo, ki nas res prav nikoli ne pusti na cedilu. Poiščimo torej tisto obleko z dolgimi ali tričetrtinskimi rokavi, ki je morda do kolen, ali pa se igrivo dotika naših meč ali gležnjev.

Obleka je super, ker je tako zelo preprosta. Dodamo samo najlonke in morda pas ter smo oblečene! Ker nas bo v sami obleki še zeblo, bomo dodale prehodni plašč, v primeru trenčkota je to večni šik, ki ga v enaki meri ne more nadomestiti nobeno drugo vrhnje oblačilo. Če trenčkota nimamo, pa dodamo svoj tanjši volnen plašč.

Sreda: Širše hlače + majica + šal

shutterstock_1918113554.jpg

Če imate v svoji garderobi tudi kakšne širše hlače (te so letos izjemno modne), potem je pomlad pravi čas, da jih oblečete. Lepo se razumejo s čevlji brez pete (npr. mokasini, balerinkami ali t. i. oxfordkami na vezalke), če pa nosite pete, boste s tem dodale kanček elegance.

Da uravnotežimo volumen, ki ga široke hlače dodajo nekoliko več, bomo zgoraj oblekle ne preširoko majico z dolgimi ali tričetrtinskimi rokavi. Če bo črtasta, bomo s tem dobile šik francoski outfit, ki ga sklenemo z lepim šalom ali ruto, ki si jo domiselno ovijemo okrog vratu.

Četrtek: Krilo + pletenina + usnjena jakna

shutterstock_1517462570.jpg

Še ena formula, ki vedno “vžge”, je preprosta kombinacija krila in pletenine. Večna in hkrati tudi zelo modna. Krilo je lahko ožje in oblike svinčnika (t. i. pencil skirt) za formalnejši videz, bolj romantične duše pa ljubijo tudi širša krila, ki so lahko dolžin od kolen pa do sredine meč (midi).

Zgoraj pa lahko oblečemo kakšno svojo ožjo jopico (naj bo zapeta) ali pa pulover z okroglim izrezom ali izrezom na V. Potrebujemo le še čevlje, ki so lahko z malce pete ali pa, če smo bolj modne, tudi gležnjarji ali celo mestne superge. Dodamo še krajšo usnjeno jakno, ki nas bo zaščitila pred pomladnim vetrom, hkrati pa poskrbela za modno piko na i.

Petek: Kavbojke + majica + suknjič

shutterstock_2036471201.jpg

Petkova formula lahko vključuje tudi kavbojke, v kolikor so iz enakomerno obdelanega džinsa, ki ni strgan ali kako drugače “poškodovan”. Če kavbojke kombiniramo s poslovnim suknjičem, bomo dosegle sproščen pisarniški videz. Pod suknjičem oblecimo bombažno majico. Če bo popoldne na soncu toplo, pa smo že oblečene tudi za začetek sproščenega konca tedna.

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.