Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Namesto poročne obleke si je nadela zdravniško uniformo. Poročila sta se kar v bolnišnici

Małżeństwo lekarzy w czasie wojny

@nexta_tv | Twitter

Aleteia - objavljeno 11/03/22

Mlada zdravnika sta poročni obred opravila kar na bolnišničnem hodniku. Ko sta ženin in nevesta izrekla svoj "da", se jima je pri tem pridružila le peščica ljudi

V času težke preizkušnje Ukrajinci nenehno presenečajo svet s svojim pogumom in močjo. Presenečajo pa tudi z odločitvami, kakršno sta sprejela ta dva zaljubljena mlada zdravnika.

Odločila sta se, da ne bosta čakala na primernejši trenutek: ko sta dežurala v eni izmed bolnišnic v Kijevu, sta drug drugemu izrekla zakramentalni da! Poročila sta se kar na običajnem hodniku, pridružila pa se jima je le peščica ljudi. Namesto poročnih oblačil sta si nadela kar vsakdanjo zdravniško uniformo, nevesta si je namesto tančice v lase zataknila cvet. Imela pa sta najpomembnejšo stvar – resnično ljubezen.

Videoposnetek te neobičajne poroke je spletni portal Nexta objavil na družbenem omrežju Twitter.

“Tudi na Poljskem leta 1939 je bilo tako”

Čeprav se je slovesnosti udeležila le peščica ljudi, se je pod videoposnetkom zvrstilo na stotine čestitk in prijaznih besed. “Iskrene čestitke! Ostanita močna in nikoli ne pozabita, da ljubezen vedno zmaga!” “Bodita zdrava in srečna in ostanita v Božjem varstvu”; “Živita še dolgo in bodita med najsrečnejšimi pari na svetu!”

V komentarjih, ki so se pod posnetkom zgrinjali z vsega sveta, je bila tudi primerjava tega dogodka s porokami med drugo svetovno vojno. “Tudi na Poljskem leta 1939 je bilo tako. Danes moraš ljubiti hitreje,” je zapisal eden izmed komentatorjev.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
porokaUkrajina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.