Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev za Ukrajino

MAN; PRAYER

Philippe Lissac / Godong

Aleteia Slovenija - objavljeno 02/03/22

Na današnjo pepelnično sredo ste še posebej povabljeni k molitvi in postu za mir v Ukrajini

Papež Frančišek je na zadnji avdienci za današnjo pepelnično sredo vernike še posebej povabil k postu in molitvi za prekinitev vojne in nasilja v Ukrajini.

Tudi ljubljanski nadškof Stanislav Zore je v posebnem pismu poudaril, da “so v tem trenutku negotovosti in preizkušnje vsi državni voditelji dolžni storiti vse, da ustavijo nasilje v Ukrajini; vsi verniki pa moramo okrepiti molitev za mir in tamkajšnje prebivalce”.

Vabljeni ste, da pri mašah ali osebni molitvi dodate še ti prošnji.

Gospod Bog, Knez miru, pomiri sovraštvo in odpravi krivice, ki vladajo med narodi, da bosta po vsem svetu vladala mir in pravičnost.

Gospod Bog, Knez miru, prosimo te za mir v Ukrajini. Vse prebivalce Ukrajine še posebej obvaruj vojnih grozot in slehernega nasilja. 

Molitvena veriga

V župniji Preska je vzniknila ideja posebne molitvene verige za mir v Ukrajini. Več o tem, kako se priključite, najdete na tej povezavi.

Molitev k nadangelu Mihaelu

Po sveti maši lahko dodate molitev Pod tvoje varstvo pribežimo in molitev papeža Leona XIII. k svetemu nadangelu Mihaelu, priporoča Slovenska škofovska konferenca. V knjigi Razodetja sv. nadangel Mihael nastopa v simboličnem videnju kot voditelj angelov, ki v silovitem boju s satanom in njegovimi angeli dosežejo sijajno zmago (Raz 12,7-18). Z molitvijo ga kličimo na pomoč kot zavetnika vesoljne Cerkve ter zavetnika ukrajinske prestolnice Kijeva, v boju zoper zalezovanje hudobnih duhov.

Sveti nadangel Mihael,
brani nas v boju,
bodi nam v pomoč zoper zlobnost
in zalezovanje hudobnega duha.
Ukroti naj ga vsemogočni Bog,
ponižno zato prosimo.
In ti vodnik nebeške vojske,
satana in druge hudobne duhove,
ki hodijo po svetu v pogubo duš,
z Božjo pomočjo v pekel pahni.

Amen.

Seveda ste lepo vabljeni tudi k okrepljeni osebni molitvi, na primer rožnega venca ali rožnega venca Božjega usmiljenja. Molitev je kristjanovo najučinkovitejše orožje in orodje.

Tags:
Ukrajina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.