Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Spreobrnjenje nekdanjega satanista: “Ob krstu sem se prvič v življenju počutil izpolnjenega”

Carl.jpg

@Carl Sartor | Facebook

Urška Kolenc - objavljeno 04/02/22

Nekoč je častil hudiča, potem pa se ga je dotaknila Božja ljubezen

Dokaz, da Božja ljubezen spreminja srca in vedno na široko odpre vrata tudi tistim, ki so največji uporniki in so v življenju hodili po najbolj krivih poteh, je zgodba Carla Sartorja iz Pensilvanije. Zgodba o njegovem spreobrnjenju se je pred dnevi razširila na družabnih omrežjih in požela obilo navdušenja.

Kot je 35-letnik povedal v svojem zapisu na Facebooku, je večino svojega življenja bežal pred Bogom in vanj ni veroval. Prav tako je bil prepričan, da posmrtno življenje ne obstaja. “Verjel sem, da si mrtev, ko umreš. To je bilo to. Že od svojega petega leta sem bežal pred Bogom.”

Burna preteklost

Carlovo življenje je bilo vse prej kot običajno. Znašel se je “v začaranem krogu drog in alkohola”, poleg tega je imel težave z obvladovanjem jeze. Deset let je bil v zaporu. Za svoje težave je krivil vse okoli sebe, tudi Boga. Pet let se je gibal v satanističnih krogih.

Ob neki priložnosti se je zapletel v pogovor z Richom Waltersom iz protestantske skupnosti Križ v Parkersburgu v Zahodni Virginiji, ki ga je povabil k maši. Kakšen je bil Carlov odgovor? “Hodim po drugi poti, prijatelj. Tam se ne bi nikoli znašel.”

Preden je Richovo vabilo obrodilo sadove, je minilo eno leto. V tem času je Carl vse bolj intenzivno razmišljal o koreniti spremembi svojega življenja in dotedanjih prepričanj, saj je, kot pravi, takrat dosegel dno. “Nisem mogel prenašati, kdo sem in kaj se dogaja v mojem življenju,” je zapisal. Dodal je še, da si je v tem času celo skušal vzeti življenje.  

Naposled je spet navezal stik z Richom. Lani novembra je bil krščen v tamkajšnji protestantski cerkvi.

“Potem ko je vse drugo propadlo, sem se odločil poskusiti nekaj novega. S krstom sem se prvič v življenju počutil izpolnjenega. Prvič v življenju sem doživel duhovno izkušnjo. Bog je resničen in še naprej bom hodil po tej poti z njim ob strani. Po njegovi milosti sem danes najboljša različica sebe,” pričuje Carl, ki moli, da bi čim več ljudi spoznalo Njega.

Vir: God Updates

Tags:
spreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.