Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ganljivo srečanje: po 58 letih s pomočjo Facebooka našla svojega očeta

245221390_5015543131806885_8745562066406798082_n.jpg

Facebook profil Julie Lund | ZAJEM ZASLONA

Tina Martinec Selan - objavljeno 26/10/21

Vsa ta leta se je spraševala o svojem očetu, on pa je živel le uro vožnje stran

“To je preprosto čudovito,” je presrečna 59-letna Julie Lund. “Prav v letošnjem letu sem izgubila svojo mamo in svojega krušnega očeta. A dobila sem svojega pravega očeta in krasno mačeho.”

V otroštvu sta izgubila vse stike

Zgodbo je objavil angleški BBC. Julie se je rodila leta 1962. Odraščala je brez svojega biološkega očeta in v ranem otroštvu se o njem niti ni veliko spraševala. Zavedala pa se je, da je videti drugače od svojih bratov in sester. Želela si je, da bi ga spoznala. Še posebej je ta želja v njej postala izjemno močna, ko sta v letošnjem letu umrla njena mama in njen krušni oče. Ta izguba jo je spodbudila, da se je odločila, da poskusi izvedeti kaj več o svojem pravem očetu.

Družinske okoliščine so zahtevale, da Julie in njen oče Brian nista mogla živeti skupaj kot oče in hčer. Zato se nista poznala do letošnjega oktobra. “Dobil sem vprašanje: ‘Ali poznaš Julie Lund? Ali poznaš koga po imenu Julie?’ In odgovoril sem: ‘Da, poznam.’ Res si nisem mislil, da bom Julie še kdaj videl. Spominjal sem se je, kakšna je bila kot malčica, potem pa sem izgubil stik z njo.”

Našla sta se že po štirih dneh

Julie je 8. oktobra letos v neki javni Facebook skupini zaprosila za pomoč. Napisala je: “Upam, da mi lahko kdo pomaga najti mojega očeta in njegovo družino. Vse, kar vem o njem, je to, da mu je ime Brian Rothery in da je verjetno star nekaj čez 80 let. Kot otrok je živel na ulici Thorn v Thornhillu. Zavedam se, da bo potrebno precej sreče, ampak vsakemu bom hvaležna za kakršnokoli informacijo.”

Že 12. oktobra, le nekaj dni po tem, ko je objavila svojo prošnjo za pomoč na Facebooku, sta se z njenim očetom že prvič videla. “Zavedam se, kako neverjetno je vse skupaj. Možno bi bilo vse: da oče ne bi bil več živ, da bi se odselil kam v tujino, če pa bi živel v naši državi, bi lahko to bilo kjerkoli. A potem sem odkrila, da je ves čas živel le uro vožnje stran od mene. To me je povsem osupnilo …”

Pravi čudež, čeprav ne verjame v čudeže

Julie poleg neizmerne sreče občuti tudi malce obžalovanja. “Nekoliko sem tudi žalostna, saj obžalujem vsa leta, ki sva jih izgubila. A zdaj nima smisla jokati za preteklostjo, saj imava prihodnost. Kadarkoli si zaželim, da bi videla očeta, se lahko usedem v avto in se odpeljem k njemu. To je naravnost neverjetno.”

“Res iz srca hvala Facebook skupini in lokalni skupnosti, ki je prepoznala podrobnosti in omogočila, da sva se z očetom našla.” Brian pa se bori s solzami, ko pove: “Hvala. Julie imam zares rad, ogromno mi pomeni. Zame je to pravi čudež. Pa sploh ne verjamem v čudeže,” ganjen pravi njen oče. “Pa sva ga vseeno dobila!” pritrdi Julie.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.