Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Potek veljavnosti covidnih potrdil

GREEN PASS

rarrarorro | Shutterstock

Družina - objavljeno 25/09/21

Potrdilo, natisnjeno med 24. in 29. junijem, vsebuje QR kodo, ki ima veljavnost 90 dni

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) obvešča, da bo osebam, ki so svoje EU digitalno covid potrdilo o cepljenju, potrdilo o negativnem testu ali potrdilo o prebolelosti natisnile med 24. 6. do vključno 29. 6. 2021, v teh dneh potekla veljavnost natisnjenega potrdila.

NIJZ pozivavse, ki so potrdilo natisnili v tem obdobju, da ponovno natisnejo svoje potrdilo z osveženo QR kodo. Prav tako poziva vse, ki so potrdilo natisnili v tem obdobju ter QR kodo shranili v mobilno aplikacijo zVEM, da QR kodo ponovno skenirajo.

Opozorilo velja le za osebe, ki so si potrdila v omenjenem obdobju natisnile same. Potrdila, ki jih je na dom pošiljal NIJZ, je skladna s predpisi, ki določajo veljavnost izpolnjevanja pogojev PCT.

Prispevek je bil najprej objavljen na druzina.si.

Tags:
cepljenjekoronavirus
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.