Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Pri 18 je zanosila in sina dala v posvojitev. Srečala sta se po 33 letih

Melanie-in-Greg.png

ZAJEM ZASLONA | FACEBOOK

Urška Kolenc - objavljeno 24/09/21

Povezal ju je test

Pri 18 letih je Melanie Pressley nenačrtovano zanosila. Fant jo je nagovarjal k splavu, česar ni želela storiti, vedela pa je, da otroku v tistem obdobju ne bi mogla omogočiti življenja, kot bi si ga zaslužil. Bila je finančno odvisna od staršev, poleg tega pa je želela, da otrok odrašča ob obeh starših. Odločila se je, da bo otroka dala v posvojitev.

Edini spomin je bila fotografija

S pomočjo družine je poiskala agencijo za posvojitve. Ko je junija 1988 rodila sina, so nanj že čakali posvojitelji, ki so mu tudi izbrali ime.

Kot so bili vnaprej dogovorjeni, naj Melanie ne bi imela priložnosti pestovati sina, a je ena od medicinskih sester naredila izjemo. Odpeljala ju je v zasebno sobo, da bi ga lahko vsaj enkrat držala v svojem naročju. Ob tem je sestra ovekovečila trenutek s fotografijo, kar je bil dekletov edini spomin na dečka.

Vse od takrat ni minil dan, ko Melanie, ki se je pozneje poročila in rodila še tri otroke, ne bi mislila na sina. Pogosto si je predstavljala, kakšen bi bil njegov videz, spraševala se je, ali je srečen. Datum njegovega rojstnega dne je bil zanjo najtežji dan v letu.

Povod za resno iskanje mamina smrt

Ob mamini smrti je Melanie začutila, da mora ukrepati in poiskati svojega sina. “Vedno sem si želela, da bi spoznal svojo babico, vendar je umrla,” pripoveduje. “Na dan njene smrti smo bili zbrani okoli mize. Moje nečakinje, nečaki, sestre in preostali. Pogovarjali smo se in v nekem trenutku me je prešinilo, začela sem jokati in rekla: ‘Moram najti svojega sina,'” je Melanie povedala za News 5 Cleveland.

Tako ji je maja 2021 ena od hčera za rojstnodnevno darilo kupila poseben genski test, s katerim bi lahko v bazi podatkov našla svojega sina. Ne da bi vedela, si je tudi Greg več kot 400 kilometrov stran želel spoznati svojo biološko mamo.

Gregova zgodba

Greg Vossler je pri devetih letih izvedel, da je posvojen. Med odraščanjem o svojih bioloških starših ni razmišljal in ni imel želje, da bi poznal njihovo zgodbo. Nato se mu je rodil sin, ki sta ga z ženo poimenovala po njem. Nekega večera ga je prešinilo, da ne pozna zgodovine svoje genetike in morebitnih bolezni. Leta 2019 je tako opravil enak test kot Melanie dve leti pozneje.

Ko so Melaniejine rezultate vnesli v bazo podatkov, je takoj našla popoln zadetek z enakim genskim zapisom, ki jo je povezal z Gregom. “Takoj sem mu poslala sporočilo, ki se je glasilo: Verjamem, da sva povezana,” pripoveduje Melanie. “Naslednje sporočilo je bilo: Verjamem, da sem tvoja biološka mati. Od takrat se je vse odvijalo zelo hitro.”

Srečala sta se po 33 letih

Začela sta si dopisovati in se letos poleti končno srečala tudi v živo. Njuna vez je bila neverjetna. Poleg biološke mame je Greg spoznal tudi druge člane družine. Srečanje so seveda ovekovečili s fotografijo in tako Melanie in Grega povezuje še ena fotografija.

Tags:
posvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.