Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 19. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Starši petih otrok posvojili sedem osirotelih bratov in sester

pam.png

second.chance.7 | Instagram

Cerith Gardiner - objavljeno 06/09/21

Par, ki se je spoznal že v najstniških letih, je doživel nepričakovan, a čudovit življenjski preobrat

Pam in Gary Willis sta bila na prelomnici v novo življenje, saj se je najmlajši od njunih petih otrok pripravljal na odhod od doma in samostojno življenje. Njuni načrti pa so se spremenili, ko je Pam slišala žalostno zgodbo o sedmih otrocih, bratih in sestrah, ki so po letu, preživetem v centrih za brezdomce, potrebovali novo mamo in očeta.

“Ne znam razložiti – preprosto sem vedela, da sem jaz poklicana za to, da bi bila njihova mama”, je povedala za spletni portal Today. Zgodbo je posredovala svojemu možu Garyju, ki je nekdanji član mornarice. Že isti večer ji je odgovoril, da bi jih morala posvojiti.

Najini so bili od trenutka, ko sva zagledala njihove obraze v novicah.

Šlo je za sedem otrok, starih od enega do dvanajst let. Pam je povedala, da je šlo za lahko odločitev, saj so njuni otroci odšli od doma in so vse njihove sobe ostale prazne. Zakonca sta kontaktirala pristojni zavod. Ponudila sta dom in ljubezen mladim sirotam, ki so imele težko otroštvo. Njihovi biološki starši so imeli namreč težave z odvisnostjo.

Izbrana sta bila med tisoč drugimi klicatelji

Pred njima je v posvojitveni center klicalo že več kot tisoč ljudi, vendar sta že dva meseca za tem dobila sporočilo, da so se odločili zanju.

“Bog si je želel, da to storiva,” je povedala Pam. Zakonca sta tako razširila svojo družino in k sebi vzela Adelina (15), Ruby (13), Aleecio (9), Anthonyja (8), Aubriello (7), Lea (5) in Xandra (4).

Otroci so imeli na začetku težave, saj so težko verjeli, da bo to njihov dom za vedno in da bosta Pam in Gary vedno ob njih, težko so jima zaupali, da jih ne bosta zapustila.

View this post on Instagram

A post shared by Pam Willis (@second.chance.7)

Sedaj imata dvanajst otrok

Zakonca sta želela, da bi bila na dan uradne posvojitve zbrana celotna družina, torej vseh dvanajst otrok. Čeprav se je že začela epidemija koronavirusa, jim je to uspelo. Starejših pet otrok se je prav tako pridružilo posvojitveni slovesnosti. Tako sta uspela zbrati vseh dvanajst otrok, da so lahko praznovali nastanek nove družine.

Družina raste v ljubezni, raste pa tudi njihova vera. Med epidemijo so se prek spleta udeleževali svetih maš. Letos jim je končno uspelo iti tudi v cerkev, česar so bili otroci zelo veseli.

“Dali so nama novo priložnost za starševstvo, midva pa sva jim postala mama in oče, ki so ju nujno potrebovali.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katarina Berden.

Tags:
družinaotrociposvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.