Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Pričevanja posameznikov, ki so preboleli koronavirus, tudi v dokumentarnem filmu Mitje Okorna

122782-1.jpg

Fotografija je last Mitje Okorna.

Janez Porenta - objavljeno 23/09/21

Mednarodno uveljavljeni režiser Mitja Okorn se je podpisal pod nov odmeven projekt

Režiral je namreč dokumentarni film z enostavnim naslovom Covid-19 (zgodbe prebolevnikov), v katerem je zbral pričevanja nekaterih (tudi širši javnosti znanih) Slovenk in Slovencev, ki so preboleli novi koronavirus.

Zgodbe, ki nikogar ne puščajo ravnodušnega

Svetovno znani režiser Mitja Okorn subtilno odstira osebne, pretresljive zgodbe posameznikov, ki še vedno čutijo posledice dolgotrajne bolezni. Zgodbe ne bodo nikogar pustile ravnodušnega, vsak pa bo slišane pripovedi doživljal po svoje.

“To so njihove zgodbe”

Mitja Okorn je moral, kot pravi sam, najprej prepričati sebe, da je lahko povedal zgodbe resničnih ljudi: 

“Najprej sem se moral o bolezni in njenih posledicah prepričati sam in ugotoviti, ali je cepljenje sploh dobra ideja in pametna izbira. Želel sem dobiti informacije iz prve roke, se pogovoriti s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem. To so njihove zgodbe.”

Premiera dokumentarnega filma Covid-19 je bila v petek, 24. septembra 2021. Film si lahko ogledate tukaj:

V 12 dneh shujšal 11 kilogramov

Eden od nastopajočih v dokumentarnem filmu je tudi Davor Tavčar. Njegova zgodba je bila predstavljena na Družinini spletni strani. “V 12 dneh sem shujšal 11 kilogramov, torej skoraj en kilogram na dan. Predvsem mi je pobralo mišice,” je med drugim razkril Tavčar.

“Imamo namreč več skupnega kot tistega, kar nas ločuje”

Mitja Okorn je pred časom spregovoril tudi za Aleteio in izpostavil: 

“Morda se bomo ljudje po koroni počutili kot po koncu male vojne in bomo začeli ceniti, kar imamo. Morda bomo postali manj razvajeni in bomo dojeli, da se je nesmiselno kregati o tem, ali smo za ali proti. Imamo namreč več skupnega kot tistega, kar nas ločuje.”

Prispevek je bil najprej objavljen na druzina.si.

Tags:
cepljenjekoronavirus
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.