Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Oporoka sv. Frančiška Asiškega: 10 nasvetov za obogatitev duhovnega življenja

SAINT FRANCIS OF ASSISI

Jim McIntosh | CC BY 2.0

Adam Poleski - objavljeno 20/05/21

Sveti Frančišek je v svojo oporoko vključil slovesni blagoslov: "In kdorkoli to ohrani, naj ga v nebesih napolni blagoslov najvišjega Očeta …"

Verjetno nihče izmed nas ne bi imel nič proti, če bi v oporoki od družine nekje v oddaljeni državi prejel zajetno vsoto. V zadnjih tednih pred smrtjo je svojo oporoko napisal naš brat sv. Frančišek Asiški.

Deset točk njegove “oporoke” lahko močno obogati naše duhovno življenje. Preverite v fotogaleriji:

Slovesni blagoslov

Sveti Frančišek je v svojo oporoko vključil slovesni blagoslov: “In kdorkoli to ohrani, naj ga v nebesih napolni blagoslov najvišjega Očeta …”. Na tej poti duhovnega bogastva, ki jo v oporoki predstavlja sv. Frančišek, nam zagotovo ne bo zmanjkalo božje ljubezni in blagoslova.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno mesto

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.