Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

10 korakov, kako uživati v molitvi pred Najsvetejšim

web2-eucharistic-adoration-godong-fr002697a.jpg

Pascal Deloche I Godong

Adoration eucharistique.

Mathilde de Robien - objavljeno 05/12/20

Kako se dobro pripraviti in doživeti evharistično češčenje

V času izolacije, ko katoličani ne moremo k maši, nekatere župnije svojim župljanom ponujajo priložnost za adoracijo in s tem za združitev z resnično navzočim Kristusom. Poleg tega, ugotavlja francoski duhovnik Philippe Blanc, “se zdi, da adoracija teši posebno žejo, kot bi v našem razburkanem in raztresenem času čutili življenjsko nujo, da se ustavimo in se v tišini brez računov poglobimo vase. Da si vzamemo čas, da se zazremo v Boga in se On zazre v nas.”


PRAY HOLY SACREMENT

Preberite še:
Je adoracija samo za stare mame?

Vstopite v njegovo srce

Vstopili ste v cerkev ali v kapelo, kjer srečate Jezusa v Najsvetejšem. Vstopite zdaj v svoje srce, v najbolj intimni del svoje biti.

Prosite za milost, da se lahko prepustite

Okrog vas je tišina. V sebi napravite tišino. Pustite, da grejo vsi glasovi, ki so v vas, mimo vas. Pustite jih oditi. In ne begajte za nekoristnimi mislimi. Svojih težav, tesnobe in skrbi ne ohranjajte zase, temveč jih izročite Jezusu. V času adoracije poskrbite Zanj in On bo poskrbel za vas veliko bolje, kot bi to lahko storili sami. Prosite za milost, da se boste zmogli prepustiti in popolnoma zaupati.


BRACTWO ADORACYJNE

Preberite še:
Se začnete dolgočasiti v trenutku, ko župnik izpostavi Najsvetejše? Tole bo pomagalo

Ozrite se na Jezusa

Ozrite se na Jezusa v Najsvetejšem. Pustite svojemu srcu, da spregovori. Se pravi, začnite ljubiti tistega, ki nas je prvi vzljubil.

Molitev srca

Ne molite samo z ustnicami, ustavite se pri besedah, ki jih izrekate. Med molitvijo ne prebirajte Svetega pisma stran za stranjo v nedogled. Vstopite v molitev srca. Izberite vrstico iz psalma, stavek iz evangelija, preprosto kratko molitev in jo s srcem ponavljajte, počasi in nežno, neprekinjeno, dokler to ne postane vaša molitev, vaš krik in vaša prošnja.

Zahvaljujte se

Svojega časa ne preživite le v tarnanju ali prošnjah. Zahvaljujte se in prepoznajte, kar je dobro. Namesto da bi gledali zgolj na to, kar vam manjka, se zahvalite za to, kar imate. Zahvaljujte se za to, kar vam bo dano jutrišnji dan.


Irena Žnidar

Preberite še:
“Všeč so mi dvignjene roke. Pomenijo lahko slavljenje, kot znak veselja, ali prošnjo, ko sem v stiski”

Kličite Svetega Duha

Za pomoč prosite Svetega Duha, naj pride v vaše srce in moli v vas. Sveti Pavel namreč pravi: “Sinovi ste po veri v Jezusa Kristusa, zato je Bog poslal Duha svojega Sina v vaša srca, ki kliče: ‘Abba, Oče.’” (Gal 4,6)

Sprejmite Božjo voljo

V središču Cerkve je Jezus. Želi biti v središču vašega življenja. Ko ga gledate, se počasi naučite preiti od “jaz” k “Ti”, od svoje volje in svojih načrtov k sprejemanju Njegove volje za vas.

Postavite se v Kristusovo luč

Najsvetejše je slovesno izpostavljeno. Sprejmite luč, ki sije iz njegove navzočnosti. Kakor sonce ogreje in tali sneg, se zgodi z vami, ko se nastavite njegovim žarkom. Lahko bo še naprej osvetljeval temo, ki vam obdaja srce, dokler je ne bo popolnoma razpršil.


LUDZIE W KOŚCIELE

Preberite še:
5 koristi, ki jih prinaša obisk cerkve

Sprejmite svoje slabosti in slabosti drugih

Gospod se skriva v preprosti podobi kruha. Prihaja k vam, ubog, da bi ga lahko sprejeli v resničnosti svojega uboštva in uboštva vaših bratov in sester.

Kličite Marijo

V tišini ste in v njej ostanite. Marija, Zgodnja danica in Vrata nebeška vas spremlja na vaši poti. Kaže vam pot in vsa popelje v kraljevske sobane. Ona vam bo v tišini pomagala razumeti, da boste v zrenju Jezusa v sebi odkrili navzočnost Svete Trojice. Tedaj boste na lastni koži izkusili besede Psalma 34,6: “Glejte nanj, da boste žareli, vaši obrazi naj se ne sramujejo.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


web sisters singing

Preberite še:
Ko zapojejo in zaigrajo redovnice – pet sester iz treh držav


POPE FRANCIS ON CHRISTMAS

Preberite še:
7 navdihujočih navedkov zadnjih treh papežev o radosti adventa




Preberite še:
S temi duhovnimi nasveti lahko premagate sovraštvo do nekoga

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.