Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Sivolase lepotice dokazujejo, da po 60. ženske niso “odpisane”

MODELS WITH GREY HAIR

ZAJEM ZASLONA | INSTAGRAM

Tina Martinec Selan - objavljeno 11/11/20

Čeprav si lepotna industrija prizadeva, da bi v nas vnesla željo po večni mladosti, pa v resnici vemo, da se vsi staramo

Prava lepota ni v tem, da bi zanikali svojo starost ali se jo trudili prikriti. Temveč v tem, da si priznamo svojo starost, da skrbimo za svoje zdravje, telesno kondicijo in da negujemo svojo zunanjost, ki naj skladno in harmonično dopolnjuje notranjost.

Poznamo kar nekaj manekenk in modelov, ki s svojo starostjo in sivimi lasmi dokazujejo, da so tudi ženske po določeni starosti še vedno lepe, samozavestne, postavne in fit. Predstavljamo vam nekaj najbolj poznanih in odmevnih.


GREY HAIR

Preberite še:
7 nenavadnih dejstev o sivih laseh

Yazemeenah Rossi

65-letna lepotica s Korzike in postavo, ki ji jo lahko zavidamo tudi 30 let mlajše ženske, je model, fotografinja, influencerka in podjetnica. Svojo manekensko kariero je začela v letih, ko jo večina supermodelov zaključi, to je v svojih tridesetih.

Njen zaščitni znak so izredno dolgi, kot sneg beli lasje. “Ponujali so mi nemajhne vsote, da bi lase prebarvala,” priznava babica Yazemeenah, ki je prve sive lase začela dobivati že pri dvajsetih. Njen nasvet? Ohraniti zdravega duha in radoveden um. Prav tako je strastno predana svojemu delu: “Model bom, dokler bom živa. Pri tem ne gre za poziranje, temveč za pričevanje o lepoti in energiji, ki nas ohranja žive.”


ELDERLY

Preberite še:
Skrivnost stoletnikov s Sardinije, kako dočakati visoko starost

https://www.instagram.com/p/CGuHT-KrLgi/


WOMAN FASHION

Preberite še:
7 vprašanj, ki si jih zastavite, ko se boste odločali, kaj obleči

Carmen Dell'Orefice

Tudi ona je osivela že pri rosnih 26 letih in zelo hitro opustila barvanje las. Ima eno najdaljših in najbolj odmevnih karier v svetu mode. Za njo so kar štiri naslovnice na najbolj prestižni modni reviji na svetu, Vogue, ter toliko sprehodov po modni brvi, da jih je nemogoče prešteti.

Po rodu je napol Italijanka in napol Madžarka in je v svojem 89-letnem življenju doživela že marsikaj, med drugim je bila tudi muza slavnega slikarja Salvadorja Dalija. Sama o svoji karieri pravi takole: “V zadnjih 25 letih svojega življenja sem imela več naročil in dela kot prej v celotni karieri. Spadam v kategorijo, ki v modnem svetu velja za neprofitabilno: stara in sivolasa. Ker pa sem se zavzemala za svoja leta in zase, sem počasi, korak za korakom, osvojila modni svet.”


rbt

Preberite še:
“Ne potrebujem dragih stvari, le občutek za lepo in obvezen nasmeh na obrazu”

View this post on Instagram

A post shared by Carmen Dell’Orefice (@carmen_dellorefice)

Maye Musk

“Ko sem se bližala svojemu 60. letu, sem se naveličala blond las in barvanja ter se odločila, da nadaljujem s svojo naravno barvo – sivo. Vsi so me opozarjali, da bo s tem moje kariere konec,” pravi izredno uspešna poslovna ženska in model ter mama treh odraslih otrok Maye Musk. A njena kariera je po tem dobesedno vzcvetela.

Ironično pri vsem skupaj je, da je pri 40-ih v reklamah igrala babice, ko pa je začela nositi sive lase, so jo začeli najemati za najbolj slavne reklame in kampanje, med drugim je pri 72-ih postala tudi obraz ameriške kozmetične znamke Cover Girl. “Pri svojih letih si pravila o tem, kako naj bi bila videti ali kako naj bi se obnašala, postavljam sama,” pravi Maye. “Menim, da je tisto, kar nas naredi lepe, velik nasmeh in samozavest. K samozavesti ženske pa lahko veliko pripomorejo tudi ličila.”


Mamy Irma

Preberite še:
Starost ni ovira: 93-letna babica gre pomagat otrokom v Kenijo

https://www.instagram.com/p/CGumNCQpBYG/

Daphne Selfe

Londončanka Daphne je pri svojih 92 letih najstarejši profesionalni model na svetu, to delo pa opravlja že od leta 1949. Sivolasa gospa je od nekdaj ljubila modo in imela izoblikovan, nekoliko ekscentričen slog. Daphe, ki je v življenju s svojim svetovanjem in izkušnjami že mnogim pomagala do manekenske kariere, takole strne svojo filozofijo o lepoti: “Ne glede na naše fizične lastnosti in atribute je naravna notranja lepota tista, ki sije iz nas. To je tisto, kar izžarevajo naše oči, gre za držo, izraz na obrazu ter za pozornost, ki jo namenjamo vsem, ki nas obkrožajo.”


ANDREA BOCELLI

Preberite še:
Zvezdniki, ki so uspeh dosegli po 40. letu


ELDERLY WOMAN

Preberite še:
Stilske napake, ki vas postarajo

Pia Gronning

Za nekatere ženske, predvsem naravne svetlolaske in rdečelaske, sivi lasje nimajo srebrnega, temveč nekoliko bolj pšeničen, rumenkast pridih. Tako je tudi v primeru danske igralke in modela Pie Gronning.

Pri 71-ih letih še vedno ljubi, kar počne, njen zaščitni znak pa so gladki dolgi lasje, ki se prelivajo od blond do sive. Polna je umirjenosti in veselja do življenja. “Ljubim to, kar počnem, da sem lahko v navdih številnim ženskam in moškim mojih let. Želim si, da bi se lahko še naprej graciozno starala. Zame je vsaka guba, ki jo že imam in ki jo še bom dobila, znak, da sem živela.” Vidi tudi številne prednosti v tem, da si “klasični model”, kot pravijo zrelim ženskam, ki se ukvarjajo s poziranjem: “Najbolje pri vsem skupaj je to, da mi ni treba več biti ‘popolna’.”


MODELS

Preberite še:
Manekenki, ki dokazujeta, da se moda odpira tudi k drugačnim lepotnim idealom


SHALOLLY AYERS

Preberite še:
Uspešna manekenka, čeprav ji manjka polovica roke


KYLIE BISUTTI

Preberite še:
Z modne brvi Victoria’s Secret na pot za Jezusom

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.