Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 1. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako vam Marija lahko pomaga prestajati vsako trpljenje

SAD,WOMAN,OCEAN

Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 16/09/20

Devica Marija iz prve roke pozna bolečine in trpljenje, ki jih izkušajo mnogi ljudje

Težko je prestajati bolečine, trpljenje in preizkušnje, če je človek sam in osamljen. Kot človeška bitja potrebujemo bližnje, da nam pomagajo nositi težka življenjska bremena.

Oseba, ki nam vedno stoji ob strani, je Devica Marija. Morda ni ravno navzoča s telesom, toda nudi nam duhovno navzočnost, ki nas tolaži v obdobju stiske.




Preberite še:
Zadnje sporočilo bogoslovca, ki je umrl v iskanju svetosti: “Moj pogreb bo zabava”

Sv. Alfonz Liguori v svoji knjigi Marijina slava piše, kako naj se v času največjih preizkušenj po pomoč obrnemo k Devici Mariji.

Ko nas življenjski križi resnično težijo, se zatecimo k Mariji, ki jo Cerkev imenuje Tolažnica žalostnih, sv. Janez Damaščan pa Zdravilo za vse srčne bolečine.

Veliko je pretrpela v svojem kratkem zemeljskem življenju, prestajala je neznosne bolečine. Prerok Simeon ji je napovedal: “Tvojo lastno dušo bo presunil meč, da se razodenejo misli mnogih src” (Lk 2,35).


JESUS CABELLO

Preberite še:
Moč molitve in zgodba o fantu, ki ga je Marija rešila levkemije

Tolaži vse, ki se zatekajo k njej

Njeno srce je bilo odprto ves čas, ko je prestajala najhujše bolečine, zdaj pa posreduje za nas in tolaži vse, ki se zatekajo k njej.

Sv. Alfonz svoje premišljevanje sklene s kratko molitvijo k Mariji, v kateri jo prosi za pomoč v vsakem trpljenju.

O moja presladka Gospa, ki si nedolžna tako potrpežljivo trpela. Mati moja, zdaj te prosim za pomoč: pa ne, da me odrešiš mojih križev, temveč da bi jih znal potrpežljivo nositi. V imenu Jezusove ljubezni te prosim, da zame pri Bogu izprosiš vsaj to milost.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.




Preberite še:
3 pogledi na prijateljstvo, kot ga je doživljala Marija




Preberite še:
Pozabljen kraj v Benečiji, kjer se je prikazovala Marija in govorila slovensko




Preberite še:
Veste, kdo je Marija? Odvetnica, ki Jezusa cuka za rokav

Tags:
Marija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.