Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev za več potrpežljivosti

MODLITWA PRZEZ INTERNET

Robert Przybysz | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 13/08/20

Če imate težave s potrpežljivostjo, prosite Boga, naj okrepi to vrlino v vašem življenju

V sodobni družbi s hitrim tempom je potrpežljivost ena najzahtevnejših vrlin. Vse naj bi se dogajalo izredno hitro in če se ne, se zlahka razdražimo.

Pomanjkanje potrpežljivosti žal lahko vodi v vedno večjo jezo, ki jo nenadoma začnemo stresati nad ljudmi. To je z duhovnega vidika izjemno nezdravo in nas vztrajno oddaljuje od Boga.


COUPLE FIGHTING

Preberite še:
Ste se ravnokar prepirali? Tu je molitev, ki vas bo pomirila

Če želite postati bolj potrpežljivi, je najbolje, da za pomoč prosite Boga. Gotovo nam bo dal veliko priložnosti za potrpežljivost in ko se to zgodi, moramo biti pripravljeni.

Tu je kratka molitev, ki jo lahko vključimo med svoje vsakdanje molitve, z njo pa bomo Boga prosili, naj okrepi potrpežljivost v našem življenju.

O usmiljeni Odrešenik in neskončno potrpežljivi Bog!Tvoje neverjetno potrpljenje me navdaja z osuplostjo in zmedo: vedno znova čakaš, da se bomo vrnili k tebi. Pomagaj mi, da te bom posnemal, in okrepi mojo potrpežljivost, da bom v vseh življenjskih preizkušnjah ravnal v skladu s tvojo sveto voljo. V ta namen ti darujem vse svoje zunanje in notranje trpljenje. Okrepi mojo šibkost, potrdi mojo odločitev, da bom odslej potrpežljivo čakal na vsako stvar. Vse to polagam v tvoje presveto in nadvse potrpežljivo Srce. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


MORNING COFFEE

Preberite še:
Kako lahko jutranja meditacija vdihne življenje v vašo dušo


MĘŻCZYZNA Z BIBLIĄ

Preberite še:
10 citatov iz Svetega pisma za jutranjo meditacijo
Preberite še:
Molitev, s katero boste premagali svojo trmo

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.