Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako lahko jutranja meditacija vdihne življenje v vašo dušo

MORNING COFFEE

By Vadim Georgiev | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 16/04/20

Vsako jutro prinese nov dan, ko svoje življenje lahko začnemo na novo

Vsakdo sicer ni jutranji tip človeka, toda prvi trenutki dneva na posameznika močno vplivajo. Kar se zgodi v prvi uri po tem, ko se prebudimo, lahko zaznamuje celoten dan in naše počutje naravna bodisi v pozitivno ali negativno smer.

Zelo priporočljivo je, če dan začnemo z jutranjim premišljevanjem ali molitvijo. Pri tem si lahko pomagamo s svetopisemskim odlomkom, duhovnim zapisom ali pa najljubšim molitvenikom. Ne glede na to, kaj boste izbrali, si zjutraj vzemite čas in pustite Bogu, da vašo dušo navda s svojim mirom.


GIRL PRYING CHURCH

Preberite še:
Krščanska meditacija za začetnike

Jutranja molitev odpira okna do nebes

Oče Frančišek Ksaverij Lasance v knjižici z naslovom Moj molitvenik ponuja kratek komentar o moči jutranjega premišljevanja in nam polaga na srce, zakaj te navade nikakor ne smemo opustiti.

Zgodnje jutro premore posebno svežino, s kakršno se drugi deli dneva ne morejo ponašati. Sonce nas obdaja s prijaznejšo svetlobo in v zraku je prijetna svežina, ki se čez dan večinoma izgubi … To, kar novorojeni dan pomeni za našo telesno naravo, pa je jutranja molitev za življenje naše duše. Odpira nam namreč okna srca, tako da lahko vanj zapiha sveža sapa nebes. Ta v nas znova osveži življenje in naše misli usmeri vanj, ki ga ljubimo bolj kot vse drugo. To je vir prenovljene moči, ki naš duhovni korak dela bolj živahen in prinaša jasnost v naš notranji pogled. Srce preplavi z dihom življenja in ga okoplje v soncu Božjega nasmeha.


MĘŻCZYZNA Z BIBLIĄ

Preberite še:
10 citatov iz Svetega pisma za jutranjo meditacijo

PRZEGLĄD PRASY
Shutterstock

Med umivanjem in oblačenjem

Oče Frančišek Ksaverij predlaga, naj zjutraj storimo nekaj podobnega.

Ko se zjutraj zbudite, svoje misli nemudoma povzdignite k nebesom, in medtem ko se oblačite ter umivate roke in obraz, pomislite na vse napake, ki ste jih storili prejšnji dan, in milostno prosite Gospoda, da bi se jim ta dan izognili.

Če želite svoj dan začeti s pravo nogo, najprej nekaj trenutkov posvetite molitvi in premišljevanju; prve trenutke dneva darujte Bogu in mu pustite, da prevzame nadzor nad vašim življenjem. Bog si želi, da bi izkusili njegov mir, in nam je pripravljen dati vse, kar potrebujemo. Le prositi ga moramo za to.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.
Preberite še:
“Naučila sem se, da moraš biti vedno ponosen na to, od kod prihajaš”


SAINTS

Preberite še:
7 manj znanih svetnikov, ki so bili zdravstveni delavci


COUPLE AT HOME HOLDING CANDLE

Preberite še:
Vama je zmanjkalo idej za zmenke? Tu jih je nekaj

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.