Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

10 citatov iz Svetega pisma za jutranjo meditacijo

MĘŻCZYZNA Z BIBLIĄ

Ben White/Unsplash | CC0

Isabelle Cousturié - objavljeno 25/08/18

Lahko se jih celo naučimo na pamet, da jih bomo lahko vedno znova ponavljali

Vsak dan ima že tako dovolj skrbi

Ne skrbite za jutri, kajti jutrišnji dan bo skrbel sam zase. Dovolj je dnevu njegovo zlo. (Mt 6,36)

Slabi dnevi pridejo sami

Gospod je blizu. Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. (Flp 4,5-6)

Zaupaj v Gospoda z vsem svojim srcem, na svojo razumnost pa se ne zanašaj. (Prg 3,5)

Bog nas ljubi in nas varuje

Ne boj se, saj sem s teboj, nikar se plaho ne oziraj, saj sem jaz tvoj Bog. Okrepil te bom in ti pomagal, podpiral te bom z desnico svoje pravičnosti. (Iz 41,10)

Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje. (Jer 29,11)

In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu. (Flp, 4,7)

Gojimo misli o miru in zaupanju

Zaupaj v Gospoda in delaj dobro, prebivaj v deželi in se pasi v zaupanju. Razveseljuj se v Gospodu, pa ti bo dal, kar želi tvoje srce. Izroči svojo pot Gospodu, zaupaj vanj, in on bo storil. (Ps 37,3-5)

Ne omejujmo se svetom, ki mineva

In nikar se ne prilagajajte temu svetu, ampak se tako preobražajte z obnovo svojega uma, da boste lahko razpoznavali, kaj hoče Bog, kaj je dobro, njemu všečno in popolno. (Rim 12,2)

Obljuba Boga …

Ti pa, Gospod, prestoluješ na veke, tvoj spomin je od roda do roda. Ti se boš vzdignil, usmilil se boš Siona, zakaj čas je, da mu izkažeš milost, zakaj prišel je čas. (Ps 102,13-14)

… in obljuba Bogu

Prisluhni glasu moje tožbe, moj Kralj in moj Bog, saj k tebi molim. Gospod, zjutraj poslušaj moj glas, zjutraj polagam predte molitev in čakam. (Ps 5,3-4)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.