Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 19. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Biti nam mora jasno, kdo je vladar sveta. Koronavirus to gotovo ni!

sacred heart of Jesus 03

© Waiting For The Word / Flickr

Robert McTeigue - objavljeno 16/05/20

V teh težkih dneh je dobro, če si priznamo, da nas je strah. Nikakor pa ne smemo dopustiti, da nas strah prevzame

Berilo iz Knjige Covidik: V začetku je bil virus …

Ne, to ni v redu … Kaj pa tole?

V prvem letu vladanja njegovega kraljevega veličanstva, Koronavirusa Avgusta, 19. …

Ne, tudi to ni v redu.


KORONAWIRUS

Preberite še:
Zakaj Bog ni preprečil epidemije koronavirusa

Poskusimo še enkrat:

V hipu me je navdal Duh. In glej, v nebesih je stal prestol in na njem je sedel nekdo. Sedeči je bil na pogled podoben kamnu jaspisu in sardiju, vsenaokrog prestola pa se je pela mavrica, na oko podobna smaragdu. /…/ Od prestola so prihajali bliski, glasovi in gromi. /…/Sredi pred prestolom in okrog njega so stala štiri živa bitja /…/ Brez prenehanja so govorila noč in dan:“Svet svet, svet,

Gospod Bog, vladar vsega,

ki je bil, ki je in ki pride!”In kadar so ta živa bitja izrekala slavo, čast in zahvalo njemu, ki sedi na prestolu in živi na veke vekov, je štiriindvajset starešin popadalo pred sedečim na prestolu in molilo njega, ki živi na veke vekov, ter metalo svoje vence pred prestol in govorilo:“Vreden si, naš Gospod in Bog,

da prejmeš slavo, čast in moč,

ker si ustvaril vse reči,

po tvoji volji so bivale in bile

ustvarjene.”(Raz 4)Preberite še:
Kako zaupati Bogu, ko je življenje neusmiljeno

To zveni že bolje, kajne? V času krize je dobro vedeti, kdo je glavni. Še bolje je vedeti, da ima tisti, ki je glavni, načrt. Še najbolje pa je vedeti, da je tisti, ki je glavni in ima načrt, tudi zaupanja vreden, nas pozna do potankosti in nas ima neskončno rad.

“Vaše srce naj se ne vznemirja”

V tem času panike, negotovosti in obupa je pomembno, da se spomnimo, da noben virus ne vlada svetu, da nobena vlada nima popolnega načrta in da je vsak človek, ne glede na to, kako vpliven in mogočen je, nepopoln. Ko si bomo to priznali, bomo olajšano zavzdihnili. Če v zemeljsko moč in oblast ne zaupamo brezmejno, potem smo svobodni, da brezmejno zaupamo v edinega, ki si zasluži naše brezmejno zaupanje – in to je Kristus Kralj.


MATURE MAN PRAYING,

Preberite še:
Vse je znotraj usmiljenega Očkovega objema

CHRIST THE KING
Andreas F. Borchert | CC BY-SA 4.0

Spomnimo se, Kristus Kralj, druga oseba Svete Trojice, edinorojeni Božji sin, ki je bil rojen iz Device Marije, je rekel: “Vaše srce naj se ne vznemirja. Verujete v Boga, tudi vame verujte!” (Jn 14,1) Rekel je tudi: “Ne boj se! Jaz sem Prvi in Zadnji in Živi. Bil sem mrtev, a glej, živim na veke vekov in imam ključe smrti in podzemlja.” (Raz 1,17-18)

Z drugimi besedami, Jezusa Kristusa tako ne more premagati noben virus, nobena država, noben posameznik. On je vladar vsega stvarstva in mi, ki smo krščeni, imamo privilegij, pravico in dolžnost, da ga priznavamo za kralja. On je zmagovit, on je zvest, on je moder.

Bojmo se greha, ne smrti

Zato v teh težkih in zapletenih časih ohranimo čustveno treznost in razumnost. Spomnimo se, da se moramo greha bati bolj kot smrti – tako kot so se greha bali svetniki skozi zgodovino. Spomnimo se, da moramo častiti le Kristusa, kot nas uči Cerkev že od začetka. In spomnimo se dobrih zgledov številnih generacij kristjanov, ki so pokazali, da lahko v vseh okoliščinah najdemo pot, kako služiti bližnjemu zaradi Božje ljubezni.


ACN

Preberite še:
Vera je življenje

Kmalu bomo praznovali vnebohod, trajen spomin, da je človeško meso za vedno v Božji navzočnosti. Tisti, ki ostanejo zvesti do konca, se lahko veselijo vstajenja in slave. Kmalu bomo praznovali tudi binkošti – živ spomin, da nas Božja previdnost blagoslavlja s svetim ognjem, da bi na zemlji lahko opravljali dela, ki bodo duše vodila v nebesa.

V teh časih je torej priporočljivo, da si priznamo naše strahove, a nikakor ne smemo dopustiti, da prevladajo nad nami. Kot v nebesih naj bo tudi prestol v našem srcu namenjen eni sami osebi – Kristusu Kralju.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


WEB 3 MARTIN GOLOB VLOG 37

Preberite še:
Si predstavljate, kako je, ko te krava z repom “poboža” po obrazu? Jaz vem iz prve roke!
Preberite še:
5 nasvetov, ki vam bodo pomagali zaščititi duševno zdravje vaše družine


WOMAN

Preberite še:
Recept svetniških zakoncev Martin za premagovanje trpljenja

Tags:
koronavirus
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.