Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 30. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako zaupati Bogu, ko je življenje neusmiljeno

web-girl-sad-look-hand-c2a9-aleshyn_andrei-shutterstock

© ALESHYN_ANDREI | SHUTTERSTOCK

Joven soltera pensando

Philip Kosloski - objavljeno 28/04/20

Sv. Terezija Deteta Jezusa nas spodbuja, naj zaupamo v Božje usmiljenje, posebej takrat, ko Bogu nismo zvesti

Zaupanje v Boga je ena izmed prvih stvari, ki jih izgubimo, ko življenje postane resnično težko in nam ne uspeva ohranjati zvestobe Bogu. Opazujemo svoje življenje in razmišljamo: “Kje si, Bog?” ali “Tega ne zmorem.” Vse skupaj je še bolj izrazito, ko naša volja oslabi in podležemo različnim skušnjavam.


KORONAWIRUS

Preberite še:
Ste siti karantene? Naredite tole kratko vajo

Očetovo naročje

Sv. Terezija Deteta Jezusa nas spodbuja, naj se v takšnem obdobju kot majhni otroci zatečemo v naročje nebeškega Očeta.

Otrok, ki je grešil, se zateče v očetovo naročje in mu pove, kako mu je hudo, da ga je užalil, pove mu, da ga ima rad in da bo to dokazal tako, da bo odslej priden in ubogljiv … Nato pa, če otrok očeta prosi, naj ga kaznuje s poljubom, se mu zdi, da srečni oče ne bi mogel zatrditi svojega srca pred sinovskim zaupanjem lastnega otroka, saj dobro pozna njegovo iskrenost in ljubezen.

MATURE MAN PRAYING,

Preberite še:
Vse je znotraj usmiljenega Očkovega objema

Takšno dejanje zahteva globoko zaupanje v Boga; ne smemo ga videti kot maščevalnega starša, ki brez potrebe kaznuje svoje otroke, temveč kot ljubečega usmiljenega Očeta, ki nas je pripravljen sprejeti in zaceliti naše rane.

WEB – Saint Therese of Lisieux – Public Domain
© Office Central de Lisieux

Jezusov objem

Sv. Terezija o tem govori iz lastnih izkušenj, saj je svoji sestri iskreno priznala, da ni popolna.

Bojim se, da nisem izrekla tistega, kar bi morala; morda si boš mislila, da vedno storim to, kar rečem. Oh, ne! Nisem vedno zvesta, toda nikoli ne obupam; z vsem svojim bitjem se zatečem v Jezusov objem. Drobna kapljica rose prodre globoko v cvetno čašo poljske cvetlice in tam znova najde vse, kar je izgubila, in še več.

Podoba otroka, ki se zateče v Jezusovo naročje in mu dovoli, da ga sprejme v svoj objem, je bila Terezijina najljubša upodobitev Božjega usmiljenja. K njej se pogosto vrača v svojih zapisih in ljudi spodbuja, naj imajo podobno zaupanje v Boga.


YOUNG MAN,STRESSED

Preberite še:
Ali Bog tudi “hudo kaznuje”?

Ko življenje postane neusmiljeno in pademo ali pa začnemo dvomiti o Božji dobroti, je najbolje, če se zatečemo v Njegovo naročje. Za to pa potrebujemo sinovsko srce, ki se ne boji Božje jeze, temveč zaupa v Njegovo usmiljeno ljubezen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


DOBROCZYNNOŚĆ

Preberite še:
Kaj pa Sveto pismo pravi o covidu-19?


SPAGHETTI, FOOD, WOMAN

Preberite še:
Skrivnost sv. Hildegarde, kako se zdravo prehranjevati


FAMILY PROŠT

Preberite še:
Mamica četverčkov: Bog naju je pustil čakati, da sva bolj dozorela in se še bolj povezala

Tags:
preizkušnje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.