Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Župnik Martin: “Sveta maša je vodnjak, ki nas odžeja”

web 3 martin golob

OSEBNI ARHIV

Aleteia - objavljeno 15/03/20

Ker zaradi preventivnih ukrepov pred koronavirusom ne smemo k sveti maši, jo lahko tudi danes v živo spremljamo prek spleta

Tudi na tretjo postno nedeljo lahko pri sveti maši sodelujete prek spleta. Aleteijin vloger, župnik Martin Golob, vabi v kapelo župnišča v Srednji vasi v Bohinju.

Svete maše so že in bodo neposredno – tudi v večernih terminih – prenašali tudi duhovniki po ostalih župnijah, nabor nekaterih najdete v spodnjem članku.


MSZA W TELEWIZJI

Preberite še:
Kje lahko spremljam mašo, ker ne morem v cerkev?

Skupaj se združimo v molitvi, da bi se čim bolje spopadali z vsemi preizkušnjami, in prosimo za vse zdravstveno osebje, trgovce in delavce, ki so v teh dneh obremenjeni še bolj kot ponavadi.

“Pogrešam ljudi v klopeh, ampak verjamem, da smo na tak način povezani in se vidimo,” je med mašo dejal župnik Martin. “Za vernega človeka je sveta maša vodnjak, ki nas odžeja. Žal se tega zavedamo šele takrat, ko smo za kakšno stvar malo prikrajšani.”

Dodal je še: “Poleti, ko se bo vse umirilo, bom vse, ki me redno spremljate, povabil v Bohinj, vas počastil s sokom, piškoti in skupno sveto mašo, ker bi se rad želel z vami tudi osebno spoznati.”

[protected-iframe id=”43ca41da4bdfdaa5dfec669f44a40048-133580111-150525858″ info=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FZupnikm%2Fvideos%2F647775116040726%2F&show_text=1&width=560″ width=”560″ height=”407″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]

V pridigi je povedal, da ga Jezus spominja na zelo dobrega kiparja, ki je v vsakem kamnu videl najboljši lik. “In to nas uči Jezus: v vsakem človeku prepoznati najboljše. V vsakem človeku videti Boga. V vsakem človeku prepoznati dobro in to iz njega izklesati ven. Prepričan sem, da smo ljudje v svojem bistvu dobri in imamo v sebi Božji obraz. Nismo mi tisti, ki bi smeli soditi, ampak moramo v vsakem človeku iskati dobro.”


Young girl praying at home

Preberite še:
Kako se povezati z Jezusom, če ne morete prejeti svetega obhajila

Živa voda hrani duha

Dotaknil se je tudi izvira žive vode, ki se skriva v Božji besedi in duhovnem obhajilu. “Izvir žive vode je tudi prijaznost drug drugega. Marsikdo mi je že rekel, da se bolj nahrani s prijaznim pogovorom kot s kakšno salamo. Živa voda hrani duha. Ljudje smo znotraj dostikrat zelo lačni. V teh časih, ko je bolj mirno, skrbimo za svojega duha. Če bomo imeli v duhu ‘pošlihtano’, nas tudi ne bo strah. Upanje nikoli ne razočara. Jezusovo upanje te ne bo nikoli pustilo praznega in samega.”


SAD

Preberite še:
Ves svet se je naenkrat znašel v postni pokori. Vsi smo na kolenih


PIO

Preberite še:
Strah je hujše zlo od zla samega. 12 misli patra Pija, ki vas bodo opogumile


OTTO NEUBAUER

Preberite še:
“Naše družine so resnično lahko kraji ozdravljanja”

Tags:
sveta maša
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.