Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 20. maja |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Ves svet se je naenkrat znašel v postni pokori. Vsi smo na kolenih

SAD

Fizkes - Shutterstock

Peter Štumpf - objavljeno 15/03/20

Boj s koronavirusom je hkrati boj za nov začetek. To je čas za novo človečnost in novo solidarnost

Murskosoboški škof Peter Štumpf je na svojem profilu na Facebooku objavil spodnji zapis, ki bo gotovo nagovoril tudi vas. Objavljamo ga z njegovim dovoljenjem.


web 3 sabina kosmrl kaucic

Preberite še:
Koronavirus ‒ grožnja, ki nam odpira oči, da je naše življenje dar

Kaj pa sedaj, ko smo se znašli v izolaciji?

Bomo kar ždeli doma in nenehno gledali TV ter preštevali obolele in Bog ne daj celo mrtve? Bomo drug drugemu hodili po glavi in si šli na živce, se kregali in kleli?

Če bo tako, je koronavirus dosegel svoj drugi namen: vsesplošno duševno razrvanost in duhovno razsulo. Malodušje nas bo povsem zadušilo.


FAMILY

Preberite še:
Kakšne izzive epidemija koronavirusa prinaša družinam?

Koronavirus ni zgolj bolezenski stvor za uničevanje ljudi, temveč je produkt zla za uničevanje duhovne narave človeštva. Povsem nehote se je ves svet naenkrat znašel v postni pokori. Vsi smo na kolenih.

Kje je sedaj vsa tehnologija, s katero smo se postavljali nad Stvarnikom? Še mikroskopskega virusa ne znamo in ne zmoremo obvladati, pa bi radi v laboratorijih ustvarjali življenje, se igrali z zarodnimi celicami, preštevali in spreminjali človeški genom …

Če se sedaj hudič krohota iz nas, kot se je nekoč krohotal iz Adama in Eve, ko jima je obljubljal, da bosta kakor Bog, pa sta se opekla, mi imamo še vedno možnost, da iz te svetovne tragike napravimo novo priložnost.
Preberite še:
Našli smo odlično zdravilo proti strahu pred koronavirusom!

Boj s koronavirusom je hkrati boj za nov začetek. To je čas za novo človečnost in novo solidarnost. Moramo se povezati. Vsekakor za naše zdravje in preživetje, pa tudi za našo novo dušo.

Milijoni po vsem svetu ponižno molijo k Bogu za blagoslov in pomoč v tej svetovni stiski. Po družinah se ljudje ob 20. uri zbirajo k molitvi častitljivega dela rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja.

Ena ura večerne skupne molitve po družinah je kot krvni sistem, ki po žilah do kapilar dovaja življenje.

Ena ura družinske molitve dovaja duhovno zdravje do vseh obolelih, ki v njih raztruplja nesnago bolezni zla, ki ga je v njih zagnojil virus. Ena ura družinske molitve razstruplja naše infektirane medsebojne odnose ter vnaša v družine duhovno in posledično telesno zdravje …

Molitev po družinah. To je več kot boj s koronavirusom. To je Božje zdravljenje obolelih in tistih, ki mislimo, da še nismo oboleli. Molitev dela vse novo: mene, tebe in vse nas. Molitev nas vse ozdravlja. Vse naj vas blagoslovi Bog Oče, Sin in Sveti Duh. Bodimo drug z drugim v molitvi.

[protected-iframe id=”4ddfbf69d7cfe03fb3a2f7a04accf616-133580111-150525858″ info=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D538412587088079%26id%3D245369483059059&width=500″ width=”500″ height=”734″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]


Young girl praying at home

Preberite še:
Kako se povezati z Jezusom, če ne morete prejeti svetega obhajila
Preberite še:
3 stvari, ki jih potrebujete za dober pogovor


MUM WORK

Preberite še:
12 nasvetov za uspešno delo od doma

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.