Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Našli smo odlično zdravilo proti strahu pred koronavirusom!

web3-koronavirus.jpg

Aleteia

Aleteia - objavljeno 09/03/20

Koronavirus je v zadnjih dneh tudi v Sloveniji postal resna tema. Toda medtem ko previdnost nikakor ni odveč, pa strah res ne bi smel najti mesta v naših srcih

“Virus, ki se širi hitreje kot koronavirus, je strah pred koronavirusom,” se glasijo zapisi na družabnih omrežjih, ki verjetno niso daleč od resnice.

Navodila, kako omejevati virus (umivanje rok, opuščanje nenujnih potovanj, izogibanje tesnim stikom z okuženimi ipd.) smo prejeli od pristojnih inštitucij, toda kako omejiti strah in zaskrbljenost, ki se razrašča v srcih ljudi?


WOMAN TAKING TIME

Preberite še:
Vas je strah? Citati iz Svetega pisma, ki vam bodo vlili pogum

Zdravilo proti strahu

V veliko pomoč nam bo ustrezna, torej dovolj velika doza Psalma 91. Običajno to zdravilo predpisujejo trikrat dnevno. Vsaj zjutraj, opoldne in zvečer pred spanjem naj bi recitirali ali v tišini prebrali vseh 16 verzov Psalma 91. Bolj kot se boste v besede poglobili, bolj učinkovito bo zdravilo.

Aktivna učinkovina zdravila je Jezus, negativnih stranskih učinkov pa tudi pri predoziranju ne zaznavajo.

Psalm 91

Tisti, ki stanuje v zavetju Najvišjega,ki prenočuje v senci Mogočnega,pravi Gospodu: “Moje zatočišče in moja trdnjava,moj Bog, ki vanj zaupam.”Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke,pred pogubno kugo.S svojimi krili te pokrije,pod njegove peruti se zatečeš;ščit in oklep sta njegova zvestoba.Ne boš se bal nočne strahote,ne puščice, ki leti podnevi,tudi ne kuge, ki hodi v temi,ne žela, ki pustoši opoldne.Naj jih pade tisoč na tvoji strani,deset tisoč na tvoji desnici,tebi se to ne bo približalo.Samo s svojimi očmi boš gledal,pa boš videl plačilo krivičnikov.Zares, ti, Gospodu, si moje zatočišče,Najvišjega si postavil za svoje prebivališče;ne bo te zadela nesreča,udarec se ne bo približal tvojemu šotoru.Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal,naj te varujejo na vseh tvojih potih.Na rokah te bodo nosili,da z nogo ne zadeneš ob kamen.Čez leva in gada boš stopal,poteptal boš mladega leva in morsko pošast.Ker mi je vdan, ga hočem osvoboditi,branil ga bom, ker spoznava moje ime.Kliče me, pa ga uslišim,z njim sem, ko je v stiski,rešim ga in mu izkažem čast.Z dolgostjo dni ga nasitim,pokazal mu bom svoje rešenje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie.


PRAYER

Preberite še:
Molitev patra Pija, ki izžene strah, tudi strah pred smrtjo


DRUZINA GOLTNIK

Preberite še:
“Občutek, ko se ti rodi otrok, je podoben kot takrat, ko si izrečeš zvestobo na poroki”


COUPLE

Preberite še:
6 korakov, kako ženi izkazati ljubezen

Tags:
bolezen
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.