Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 1. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Slavni pevci, ki so se zahvalili Bogu

MICHAEL JACKSON; LADY GAGA; SELENA GOMEZ

CC BY-SA 3.0 | CC BY 2.0

Lucija Čakš - objavljeno 23/02/20

Je Jezus iz ust glasbenikov res tak tabu?

Na sobotni Emi, izboru slovenske pesmi za festival Evrosong, je zmagala Ana Soklič s pesmijo Voda. V zahvalnem govoru je povedala, da njeno življenje vodi Jezus Kristus in naj se zdi vse še tako težko in temno, vedno obstaja luč na koncu predora.


web 3 ana soklic

Preberite še:
Zmagovalka Eme Ana Soklič: Samo Jezus nas vodi skozi življenjske poti

Te lepe in vzpodbudne besede pa niso naletele le na pozitiven odziv. V medijih in na družabnih omrežjih je bilo mogoče zaslediti kar nekaj komentarjev, naj pevka svoje osebno prepričanje raje zadrži zase in da ime Jezus Kristus ne sodi na nacionalno televizijo.

Nič od tega seveda ni res – v tujini je povsem normalno, če se pevci v trenutku zmagoslavja obrnejo na Boga, se mu zahvalijo, ga omenijo. Tukaj je le nekaj primerov glasbenikov, ki so v svojih govorih omenili Boga ali se mu zahvalili.


CELEBRITY

Preberite še:
Kdo so igralci, ki so se za oskarja zahvalili Bogu

Pevka Selena Gomez je zelo odkrita glede svoje vere v Jezusa. Leta 2017 se je udeležila konference Hillsong. Gre za posebno krščansko ločino, ki v bogoslužjih daje poudarek glasbi. Tam je prebrala pismo, ki ga je napisala mlajši sebi. V njem je med drugim napisala: “Zdaj že veruješ, a ne veš še, v kaj. Ne veš, da je vera več kot le večerna molitev, ne veš, da bo ta odnos postal najpomembnejši v tvojem življenju.”




Preberite še:
1200 mladih v Ljubljani slavilo Jezusa!

Skupina Lady Antebellum, ki je leta 2011 prejela enega najprestižnejših grammyjev za pesem leta, je svoj zahvalni govor začela z zahvalo Bogu.

Justin Bieber nikdar ni skrival svoje vere v Jezusa. Njegova mama je – zlasti v bolj turbulentnih trenutkih njegove kariere – večkrat pozivala oboževalce, naj molijo zanj, da bo našel pravo pot. V zahvalnem govoru za MTV nagrado leta 2011 je Justin eksplicitno poudaril, da je kristjan, ko je rekel: “Ne zahvaljujem se le Bogu, ampak Jezusu, kajti brez njega me ne bi bilo tukaj. Res me je obilno blagoslovil.” O svoji veri je spregovoril tudi v številnih intervjujih.


JUSTIN BIEBER

Preberite še:
Justin Bieber: Bog, zakon in žena so rešili moje življenje


JUSTIN BIEBER

Preberite še:
Poročeni Justin Bieber na ulicah Londona prepeval o Bogu

Raper Chance je leta 2017 prejel kar tri grammyje, med drugim za najboljšega novega izvajalca. Svoj govor je začel z besedami: “Naj bo slava Gospodu! To odličje prevzemam v njegovem imenu.”

Christina Aguilera je leta 2000 kot meteor priletela na glasbeno sceno in takoj prejela grammyja za najboljšega novega izvajalca. V govoru se je zahvalila Bogu in ob tem z roko pokazala visoko v zrak.




Preberite še:
“S kakršnimi koli težavami se soočamo, s pesmijo lahko najdemo pot iz njih”

Kontroverzni raper Kanye West je s svojim najnovejšim albumom Jesus is King jasno izrazil, da svoje življenje posveča Bogu. Vendar se je med kariero že dlje časa spogledoval s krščansko vero, v kateri je bil tudi vzgojen. Leta 2005 je prejel grammyja za najboljši hip-hop album in v govoru se je zahvalil tudi Bogu.

Lady Gaga je v dokumentarni film o svoji turneji vključila molitev, ki jo je izrekla vsakič pred nastopom, in gre med drugim takole: “Bog, hvala, da si nas zbral, tako počaščeni smo, da lahko izkusimo vsa ta doživetja na odru. Pomagaj nam, da bomo nastopili brez dvomov vase, brez strahu – biti moramo pogumni, da boš prek nas lahko navdihnil vse ljudi, da bodo sledili svojim sanjam.”

V svojem zahvalnem govoru, ko je leta 1989 prejel glasbeno nagrado za izjemne dosežke, se je Bogu zahvalil tudi pokojni pevec Michael Jackson. Govor je začel z: “Rad bi se zahvalil Bogu, v katerem je vse mogoče.”


SINGER WITH NOTES

Preberite še:
Zakaj k maši, če ženska na koru “fuša”, župnik pa mašuje prepočasi?


EVA STRAJNAR

Preberite še:
“Slišala nisem nič drugega razen Jezusa, ki mi govori: ‘Pridi, greva!'”




Preberite še:
Tako izgledajo obrazi svetnikov v 3D-tehniki

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.