Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Video fanta, ki prepeva svojemu bratcu z Downovim sindromom, obnorel splet

POWELL BROTHERS

Nicole Powell | Facebook | Fair Use

Sarah Robsdottir - objavljeno 24/01/20

Starši tega malega fantiča so zanj izbrali življenje, njegov bratec pa je to proslavil s pesmijo

Nicole Powell iz Arkansasa v ZDA je v začetku meseca objavila videoposnetek svojega sina Raycea, ki poje svojemu bratcu Trippu. Nihče ni pričakoval, da bo ta vsakdanji družinski prizor osvojil na milijone src.


SCHOOL

Preberite še:
Oče, ki je dan za dnem na predavanja spremljal svojega invalidnega sina

Na posnetku Rayce poje:

Porabil bi deset tisoč ur in še deset tisoč več,oh, če je to tisto, kar je potrebno, da spoznam tvoje sladko srce,in morda nikoli ne pridem do tja, ampak poskusil bom,tudi če mine deset tisoč ur ali preostanek mojega življenja,ljubil te bom.

Gre za skladbo Ten Thousand Hours (ali Deset tisoč ur), ki jo prepevajo Dan + Shay & Justin Bieber. Ta sicer ljubezenska pesem pa je skladna tudi s trenutno situacijo, ki se odvija v življenju te ameriške družine. Njihova zgodba je bila nedavno predstavljena v lokalnem večernem informativnem programu.

To je zgodba o bratski ljubezni in starših, ki so jim zdravniki svetovali, naj se še v maternici “znebijo” svojega najmlajšega sina Trippa, vendar so namesto tega izbrali življenje.


COLLETTE DIVITTO

Preberite še:
Dekle z Downovim sindromom, ki s piškoti spreminja svet

“Ljubezen ne šteje kromosomov,” pravi Nicole in dodaja, da “se njeni sinovi pogosto družijo ob glasbi in se na tak način povezujejo.”

Posnetek, ki je bil objavljen na Facebooku, si je ogledalo že več kot milijon ljudi. Modrost velikega brata Raycea pa je dosegla množice s sporočilom, ki se glasi: “Ali nismo vsi različni?”

Tudi dečkov oče J. J. Grieves se je pridružil pogovoru: “Sicer potrebujemo malo več časa, malo več nege in ljubezni, ampak ali ni prav to tisto, kar naš svet potrebuje?”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Tereza Mohar. 




Preberite še:
Obiščite arheološki park, kjer so našli Kumranske rokopise!


ADDICT

Preberite še:
Kako partnerju pomagati, da premaga zasvojenost


SVETOPISEMSKI MARATON

Preberite še:
Maraton, ki ga ne smete zamuditi

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.