Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kdo v paru bi moral več odpuščati?

COUPLE

Shutterstock | fizkes

Dolors Massot - objavljeno 15/01/20

Ko živimo z nekom, odkrivamo svoje pomanjkljivosti in omejitve. Že vnaprej je potrebno upoštevati, da bomo napake počeli tako sami kot tudi oseba, ki jo ljubimo

Običajna stvar je, da eden ali drugi v paru odkrijeta stvari, ki jima niso všeč in ki ne olajšajo sobivanja. Vidimo, da oseba, s katero smo se povezali za celo življenje, ni popolna. Sčasoma odkrijemo, da dela napake.

Nekatere od teh napak so lahko zelo velike in povzročijo globoke rane: nezaupanje, laž, prevara, kakšna karakterna lastnost, ki razbija sožitje v paru …

V primeru, da se znotraj življenja v paru pojavi nekaj, kar nas boli in nam povzroča bolečino, je vedno aktualno vprašanje, kdo bi moral narediti prvi korak k spravi.


DISAPPONITED

Preberite še:
“Da bi pozdravili bolečino, jo moramo najprej začutiti”

Majhne rane iz dneva v dan

Tudi v vsakdanjem življenju so majhne stvari, ki nas motijo: jezen odziv, beseda, ki nas (za)boli, zasmehovanje, živčen komentar, sebično dejanje … Vsi smo obremenjeni z nepopolnostmi in če v odnosu ni nenehnega odpuščanja, majhne težave postanejo velike in lahko uničijo ljubezen.

Kdo v paru bi moral več odpuščati? Odgovor je preprost: najboljši. V fotogaleriji je seznam idej in argumentov, ki vam bodo pomagali.


ROZSTANIE

Preberite še:
Odpuščam ti, a nimava skupne poti

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.
Preberite še:
Zakaj jo je popihal s Facebooka?


SANTANGELO

Preberite še:
Italijanska gora, na kateri se je štirikrat prikazal sveti nadangel Mihael


DUŻA RODZINA

Preberite še:
5 stvari, ki so mi bile pri odraščanju v veliki družini všeč

Tags:
odpuščanje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.