Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Nosečnost je zagotovo največji čudež v mojem življenju do zdaj”

SANJA-JERICEK

SPOMINČICE, DRUŽINSKA FOTOGRAFIJA

Tereza Mohar - objavljeno 05/12/19

Ženska ženski – magistrica zakonskih in družinskih študijev, žena in mamica Sanja Jeriček

Sanja Jeriček je stara 29 let, z možem Janijem živita v okolici Ljubljane. Po izobrazbi je magistrica zakonskih in družinskih študijev. Rada si vzame čas za branje, dolge sprehode v naravi in ogled dobrega filma. Trenutno pa jo najbolj zaposluje in osrečuje pripravljanje na novega družinskega člana.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Idealen začetek dneva se običajno zgodi ob sobotah, ko lahko z možem dlje spiva. Sledi dober zajtrk, skodelica kave in načrtovanje dneva.


TINA KADUNC-TIANA

Preberite še:
Preizkušnja, ki je spodrezala energično Tino: “Ne mine dan, ko se ne bi zahvalila za življenje”

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete … ?
Med tednom, ko vstanem zgodaj zaradi službe, si običajno rečem: “Mogoče bom z mejkapom videti manj utrujena.” 🙂

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker … ?
… menim, da ženske izražamo lepoto, ki jo je v nas položil Bog. Kako cenimo ta dar, pa pokažemo tudi z zunanjo urejenostjo.


TEJA MEDVED

Preberite še:
“Od trenutkov v bolnišnici veliko bolj cenim vsakdanje malenkosti”

SANJA JERICEK
SPOMINČICE, DRUŽINSKA FOTOGRAFIJA

4. Kako z možem ohranjata iskrico v zakonu in zakaj vam je to pomembno?
Predvsem z internim humorjem, ki naju večkrat dnevno nasmeji. Znava uživati brez slabe vesti, delati na skupnih projektih, se skregati in pobotati. Če vidiva, da se oddaljiva, se o tem pogovoriva in iščeva rešitev, da zopet prideva v čustveni stik. Dokler tli, je zakon živ – pomeni, da nama je mar za najin odnos. Ko ni več iskrice, počasi začne ugašati tudi odnos.

5. Za sabo imate naporen in stresen dan. Kako se odzovete v takšni situaciji in kako jo rešite?
Najprej se izpovem možu in se jezim ali jokam; odvisno od situacije. Pogovor z njim me umiri in težava se mi zdi manjša kot na začetku. Če se jo da rešiti, se posvetujeva, kako to narediti, če ne, sprejmem tudi to. V takih primerih molim in prepustim vse v Božje roke ter zaupam, da bo naredil tako, kot je najbolj prav zame.




Preberite še:
“Ko je hudo, se ženska vedno bolje znajde kot moški”

6. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Čas, ko sva si želela zanositi in se dolgo ni zgodilo nič. V nekem trenutku sem vse izpustila iz svojih misli in svoje kontrole; takrat se je pokazal tudi tisti plusek na testu. Potrdilo se je to, kar sem sicer že vedela, vendar sem tokrat doživela na svoji koži, da ljudje ne moremo nadzirati življenja. Je največji dar, ki nam je lahko dan, lahko pa tudi ne. Hvaležna sem, da sva z novim življenjem blagoslovljena tudi midva.

7. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Na koncu se bo vse izšlo tako, kot je najbolje zame.


HELENA NAGODE

Preberite še:
“Bolj je moj planer zapolnjen, bolj uživam”

SANJA JERICEK
JANEZ KOTAR PHOTOGRAPHY

8. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?
Moje misli se vedno bolj fokusirajo na prihod novega člana, zato ob večerih preberem kakšen odlomek v knjigi Skozi nosečnost z Jezusom, mož mi zmasira utrujene noge, nato skupaj zmoliva pred spanjem.

9. S čim, kje in kako se duhovno napolnite?
Na molitveni skupini za mlade ob nedeljah zvečer ter na sprehodu, kjer sem sama v tišini in se lahko prepustim, da me nagovori stvarstvo. V teh primerih rada rečem, da grem na sprehod z Jezusom. 🙂

10. Biti ženska je lepo, ker …?
Ker imamo blagoslov devet mesecev nositi novo življenje in čutiti otrokovo rast od samega začetka. Zagotovo je to največji čudež v mojem življenju do zdaj.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.