Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Od trenutkov v bolnišnici veliko bolj cenim vsakdanje malenkosti”

TEJA MEDVED

TEJA MEDVED | OSEBNI ARHIV

Tereza Mohar - objavljeno 31/10/19

Ženska ženski – vzgojiteljica in ljubiteljica ustvarjanja Teja Medved

Teja Medved prihaja iz okolice Domžal. Stara je 23 let, po poklicu je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok. Navdušujejo jo ne le otroci, ampak tudi narava, sprehodi z njenimi najbližjimi in njenima kužkoma, ustvarjanje in šivanje. Njeni simpatični in raznoliki izdelki se skrivajo pod imenom Tejina šivanka.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Zame je idealen začetek dneva vsako jutro, kadar mi ni potrebno nikamor hiteti. Zjutraj potrebujem čas zase in predvsem tišino. Po trenutkih tišine pa lahko začnem z delom.


WOMAN-HAIR-LOSS

Preberite še:
Kakšno pričesko izbrati, če imate tanke lase?

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete …
Zadnja dva meseca si najpogosteje rečem: “Saj bo šlo, sreča je na strani hrabrih!”

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker …
Ker se tako bolje počutim. Če nimam časa, da bi se uredila tako, kot bi si želela, potem sem zelo pogosto slabe volje. Menim, da s tem izražam odnos do same sebe in se trudim ponotranjiti, da si je tudi zase potrebno vzeti čas in se imeti rad.


NATAŠA LIČEN

Preberite še:
“Bog je najbolj pristen v odnosih, po drugi strani pa tam tudi najbolj zahteven”

TEJA MEDVED
TEJA MEDVED | OSEBNI ARHIV

4. Po poklicu ste vzgojiteljica. Radi se ukvarjate z otroki in zanje ustvarjate. Zakaj ste se odločili za ta poklic?
Za ta poklic sem se odločila že v tretjem razredu. V veselje mi je delati z mlajšimi, iskrenimi bitji in spremljati njihov razvoj. Vedno znova sem presenečena nad njihovim razmišljanjem in pogosto me nasmejejo s svojimi izjavami. Menim, da je to eden izmed poklicev, ki ti ogromno povrne – za dušo.

Če opravljaš delo z veseljem in da hkrati nahrani še tvojo dušo, potem je to vse, kar si človek lahko zaželi.

5. Imate svojo spletno stran Tejina šivanka. Kako se je rodila ideja za to? Jo lahko na kratko predstavite?
Ta ideja se je rodila pred skoraj enim letom. Že med študijem sem veliko časa posvetila šivanju. Nato sem študij končala in se zaposlila v vrtcu, tudi takrat sem vsako popoldne, ko sem prišla domov, iskala nove ideje za šivanje, novo blago in seveda tudi šivala. Ves ta čas je v meni tlela želja, da bi ustvarila svojo spletno trgovino in svoje izdelke ponudila tudi drugim.

Lanskega novembra sem tako večkrat hodila na sprehode s svojim fantom in sestro ter ju spraševala, kaj menita o tem in katero ime bi izbrala, kaj vse bi ponudila ipd. Ko sem vse to premislila, sem si vzela prosto popoldne in si ustvarila najprej stran na socialnem omrežju, nato pa tudi spletno stran.




Preberite še:
“Življenje zdaj še bolj doživljam kot čudež, kot sem ga prej”

Na internetu sem nastavila čas, ko sta strani postali vidni vsem ljudem. Nekaj trenutkov pred objavo sem vse skupaj delila še s svojimi domačimi – takrat sem namreč vedela, da me noben strah ne bo zaustavil, saj sem prepričana vase.

6. Za sabo imate naporen in stresen dan. Kako se odzovete v takšni situaciji in kako jo rešite?
Najprej naglas zarenčim, da spravim jezo iz sebe (smeh). Potem pa je povsem odvisno od situacije. Enkrat se usedem ob skodelici toplega kapučina in naredim refleksijo dneva. Ko vse premislim, se pogosto o tem pogovorim še s svojim fantom. Spet drugič pa odidem ven na zrak in se zamotim z drugimi pogovori, da se najprej sprostim, ko se vrnem domov, pa rešujem nastale težave. Najraje in zelo pogosto, če se le da, rešim vse težave še preden odidem spat. Tako lahko mirno zaspim.


MARIJA ČERČEK

Preberite še:
“Ženske imamo moč žalost odpraviti že s pogledom, nasmehom ali dotikom”

TEJA MEDVED
TEJA MEDVED | OSEBNI ARHIV

7. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Uf, to je zelo težka odločitev. Morda izkušnja z bolnišnico – ko sem mislila, da je povsem navaden prehlad, pa se je iz tega razvila zelo huda bolezen pljuč in sledila je operacija. Na to situacijo se zelo pogosto spomnim, ko si češem lase. Do trenutka v bolnišnici mi je bilo to povsem spontano početje, ki ga seveda lahko opravim sama. Takrat pa to ni šlo. Pogosto se spomnim, da tudi to preprosto opravilo ni tako samoumevno, ampak da je to dar, zato smo lahko zelo veseli, če lahko sami poskrbimo za ta rutinska opravila. Od trenutkov v bolnišnici veliko bolj cenim takšne “malenkosti”.

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Kot sem že omenila, si zadnje čase zelo pogosto govorim: “Saj bo šlo, sreča je na strani hrabrih.” In tudi, ko sem slabe volje, si velikokrat rečem enako.


TINA KADUNC-TIANA

Preberite še:
Preizkušnja, ki je spodrezala energično Tino: “Ne mine dan, ko se ne bi zahvalila za življenje”

9. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?
Zvečer greva s fantom na sprehod z najinima dvema kužkoma. Na sprehodu si zbistrim misli in se nadiham svežega zraka. Ko se vrneva, se le še uredim za spanje in grem spat.

10. Biti ženska je lepo, ker … ?
Bom kar spremenila vprašanje, ker ne vem, če smo do tega upravičene le ženske. 🙂 Biti človek je lepo, ker imaš okrog sebe zelo dobre ljudi, ker lahko daješ in prejemaš in ker imaš danih veliko darov, ki jih moraš izkoristiti.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj


MARKO JUHANT

Preberite še:
Marko Juhant: Ob pravilni vzgoji prej otrok zabava svoje starše kot obratno


THERESA BURKE

Preberite še:
“Splav ženski pravi: bolje je uničiti otroka kot imeti tebe za mamo”


Carlo Acutis, un geek au paradis

Preberite še:
Obhajilo – avtocesta v nebesa

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.