Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Kaj lahko ženska stori zase še pred začetkom jeseni?

WOMAN

PIXABAY

Tina Martinec Selan - objavljeno 09/09/19

Številne ženske pravijo, da zanje nov začetek ni toliko januar, temveč bolj september oziroma prihod jeseni

Sploh mame za pravi začetek bolj kot novo leto štejemo začetek novega šolskega leta. Predlagamo vam nekaj stvari, ki jih lahko naredite še pred jesenjo, ki vas bodo poživile in vam dale energijo za nov začetek.

Vdihnite in si dajte zasluženo priznanje

Če imate otroke in ste bili deset tednov z njimi, si dajte veliko priznanje. Seveda, materinstvo je naša prva in najpomembnejša naloga. A ni kar tako samoumevno, da smo mame vse poletje z otroki in se pri tem celo zelo dobro odrežemo.

Dajmo si priznanje za vse, kar smo v teh desetih tednih postorile – za vse pripravljene obroke in prigrizke, oprane, posušene in zložene kupe perila, pakiranja kovčkov, nešteta posredovanja med otroškimi prepiri, tolažbe in objeme, za vsa skupna ustvarjanja, prebrane pravljice, pobarvane risbice, urice na igralih in v vodi, za morebitne obiske pri zdravniku ali na urgenci, za prebedene noči, ker kateri od otrok ni mogel spati …

Seveda ni bilo vedno vse popolno, kdaj smo izgubile živce, odštevale minute do tega, da gredo otroci v posteljo, kdaj smo si želele, da bi lahko preprosto samo ležale v senci in brale knjigo. A kljub temu smo super mame in za to si zaslužimo priznanje. Prav je, da to tudi ozavestimo.


WOMAN,SICK,FLU

Preberite še:
Kako do boljše odpornosti v jesenskih dneh?

Pojdite k frizerju

Zdaj pa k nasvetom za nego pred jesenjo. Če je kdaj zares nujno oditi k frizerju, je to ob koncu poletja. Lasje so utrujeni in izsušeni od vetra, sonca in vode, pa tudi od vseh elastik in sponk, s katerimi smo jih najbrž večino časa spenjale v figo ali čop, da nam ne bi bilo prevroče. Razcepljenih konic ne bo zlepil skupaj noben še tako dober ali drag regenerator za lase, niti še tako hranljiva domača maska.

Nič zato, če ste zelo navezane na vse svoje centimetre in ste bolj kot ne proti striženju las. Včasih je lase preprosto treba postriči. Morda pa je zdaj tudi odličen trenutek za vidnejšo spremembo pričeske? Frizer nam bo naredil lepo in urejeno obliko, morda osvežil barvo, prekril izdajalski narastek ali obnovil pramene, da bodo spet sijoči. Negovani lasje so temelj urejenosti in konec poletja je odličen čas za to, da jim privoščimo nego, ki si jo zaslužijo.


WHITE HAIR

Preberite še:
Pričeske, s katerimi boste videti kar nekaj let mlajše

Z nego kože podaljšajte zagorel videz

Ne glede na to, ali ste med počitnicami uživali na plaži, se potepali po hribih ali le vrtnarili na domačem vrtu, je vaša polt verjetno vsaj za en odtenek potemnela. Dobili ste lepo, nežno zagorelo polt, zaradi česar smo videti zdravo in sijoče. Kako bi to svežino ohranili čim dlje v jesenske dni?

Prvo pravilo je, da si kožo na telesu redno negujemo z mlekom ali kremo za telo, lahko tudi z oljem ali karitejevim maslom. Koža, ki je suha in se lušči, bo namreč prej izgubila svoj sijaj in barvo kot gladka, nahranjena koža. Obstajajo tudi negovalni izdelki, ki nekoliko podaljšajo čas zagorelosti, saj narahlo spodbujajo zlatast ten kože.

Prav nič škode pa si ne boste naredili, če boste svoji prehrani dodali malce več beta karotena (prisoten je v korenju, papriki, šipku …) ali celo uvedli prehranski dodatek z vitamini in minerali, ki bo poleg preostalih organov koristil tudi vaši koži.




Preberite še:
Ni vse v popolnosti. To so modeli, ki spreminjajo pogled na lepoto

SKIN CARE
Shutterstock

mother drinking tea with her daughter

Preberite še:
8 značilnosti ljudi, ki ljubijo življenje

Osvežite službeno garderobo

Se jeseni vračate na isto delovno mesto ali se bodo v tem smislu za vas zgodile kakšne spremembe? Morda vas je vrnitve v službo strah ali do nje čutite odpor. Naj se sliši še tako neverjetno, a včasih nam prav lep nov kos ali dva službene garderobe znova povrneta energijo za vrnitev v službeno okolje.

Preglejte svojo garderobno omaro in iz nje odstranite bluze, ki se jim pod pazduho poznajo rumenkasti madeži od deodoranta, ki se jih ne da očistiti. Izločite preozka krila in suknjiče, ki so že tako stari, da ste v njih videti kot iz dvajset let stare nadaljevanke. Potem pa se odpravite v butik in si privoščite nov kostim ali lepe službene salonarje. Tudi službena torba v neobičajni barvi lahko pospremi novo življenje v jesensko službeno rutino.


WEB 3 WOMEN DRESS

Preberite še:
8 trikov, da bomo videti vitkejše

Udejanjite eno stvar, ki si jo že dolgo želite narediti

Vsak začetek je težak, a če se česa veselimo, gre mnogo lažje. Čeprav vas morda čaka naporen september zaradi začetka novega šolskega leta, je jesen tudi priložnost, da končno naredite kaj, kar si že dolgo želite. Od besed k dejanjem!

Napišite seznam knjig, ki bi jih radi prebrali to jesen. Ob večerih se lahko lotite novega hobija, o katerem že dolgo razmišljate. Lahko se vpišete na tečaj aerobike ali plavanja, si z možem omislita plesni tečaj … Mikavnih možnosti je zares ogromno.


CHARITY SISTER

Preberite še:
Kdo so in kaj počnejo misijonarke ljubezni?


STALIN DAUGHTER SVETLANA

Preberite še:
Kako je Stalinova hčerka postala katoličanka


EMA IN ŽAN PIRNAR

Preberite še:
Po prostovoljski izkušnji: “Madagaskar ukrade srce”

Tags:
modaosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.