Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zadnje besede ni imel rak, temveč ljubezen

GRUNEWALD

@justingrunewald1

Cecilia Zinicola - objavljeno 05/07/19

Justin in Gabriele sta zgradila močan zakon s tem, da sta se skupaj borila proti bolezni. Objavljamo ganljive moževe zapise tega boja

Gabriele Grunewald je bila priznana mlada ameriška atletinja, ki je že od majhnega dosegala dobre rezultate, kmalu pa je mnogim postala zgled skozi svojo borbo z rakom, ko kljub bolezni ni prenehala teči.

Gabriele je prostovoljno začela zbirati denar za raziskovanje redke oblike raka, da bi bolnim omogočila boljše pogoje zdravljenja.




Preberite še:
Premagala je raka, zmaguje za Slovenijo

Nepremagljiva moč zakona

V njenem boju z boleznijo so jo spremljali in podpirali družinski člani in prijatelji, še posebej njen mož, ki je na svojem Instagram profilu delil zapise, ki bodo za vedno govorili o premoči ljubezni nad smrtjo in nepremagljivi moči zakona pri premagovanju najtežjih trenutkov.

Včeraj je bil najhujši dan v mojem življenju. Zbudil sem se ob ženi, obkrožen s skupino prestrašenih medicinskih sester, ki so naju hitro odpeljale na oddelek za intenzivno nego. Zdravnikom se je zdelo, da ne bo preživela. Imel sem priložnost, da se poslovim, da ji povem, da umira. Zdelo se je, da ne razume prav dobro.

View this post on Instagram

A post shared by Justin Grunewald (@justin_grunewald)


WEB 3 ANA SAJOVIC

Preberite še:
Rak pri 23 letih: “Tako dobro, kot se počutim zdaj, se nisem nikoli prej”

Potem ko sem ji povedal, da umira, je globoko zajela zrak in zaklicala: “Ne danes!” To jutro je Gabi prosila za zajtrk. Kolegi zdravniki so rekli, da nikdar niso videli nikogar, ki bi preživel v podobnih okoliščinah. To je lahko samo božje posredovanje ali čudež. Danes je najboljši dan v mojem življenju.

Bolezen je prinesla tudi sijoče dni

A ko sta že hotela oditi domov, sta spoznala, da prehitro; Gabriele je doživela septični šok. “Tik pred transfuzijo mi je rekla, da je pripravljena oditi v nebesa. Tokrat sem bil jaz tisti, ki sem jo prosil, naj še malo počaka, in privolila je.”

Justin je prej mislil, da bo življenje z rakom kot življenje v več sivih odtenkih, z bolj ali manj sivimi dnevi. Nikoli pa si ni mislil, da bodo dnevi tudi tako sijoči.

V vseh teh letih sem kdaj doživel nepričakovano zmagoslavje in med boji veliko veselja. Vendar česa takega kot danes še nisem občutil. Lahko vam povem, da je življenje s posebno obliko neozdravljivega raka na trenutke lahko kot življenje v najbolj živih barvah.


Maddalena Vannicelli

Preberite še:
Pri sedmih letih se je borila z rakom. Danes sanja, kako bi na istem oddelku pomagala drugim


IVAN SLISKOVIC

Preberite še:
Ko v življenje uspešnega športnika ostro zareže bolezen

“Cenim vsako sekundo”

Ko se je Gabriele stanje poslabšalo, je Justin na Instagramu delil, kar ji je napisal nekaj let poprej o tem, zakaj je zanj prava junakinja.

Draga Gabriele: najprej bi ti rad rekel najlepša hvala, da si mi pokazala, kaj pomeni biti in počutiti se živ. Preprosto je živeti iz dneva v dan in čakati, da minejo ure. Danes, čeprav morda tega ne pokažem vedno, cenim vsako sekundo. Naj bo to takrat, ko skupaj tečeva, gledava novo Netflixovo serijo ali ko leno poležavava v postelji. Ni lepšega kot to, da te vidim nasmejano.


MANUEL, RAK

Preberite še:
“Jezus, objemi me!” Presunljiva molitev devetletnega Manuela, ki je umiral zaradi raka

Vem, da življenje prinaša strah in da sva na loteriji zadela srečko negotovosti ter da to ni pošteno, a kljub temu raje izberem najino življenje, polno negotovosti in strahu pred katerokoli drugo možnostjo. S teboj je lepo in zabavno in v tem času, ko si moja prijateljica in žena, sem se naučil več kot prej v vsem svojem življenju.

Vem, da so ti bile dane najtežje naloge, da moraš izkazovati pogum, čeprav v sebi nosiš mnogo strahov; da se smeješ, čeprav se ti grlo in oči polnijo s solzami, a ne verjamem, da si bila izbrana po naključju.

In vem, da to ni pošteno, a si tako neverjetna, kot si lahko samo ti, in zato čutim, da je organizacija “bravelikegabe” (pogumen kot Gabi) nekaj zelo posebnega, ker v slovarju ne najdem besed za to, kar delaš in kaj pomeniš zame in za toliko ljudi, ki se borijo z veliko bolj preprostimi in vsakdanjimi stvarmi.

Ob koncu svojih dni se ljudje ne bodo spominjali tekem uvrščenih ekip, ampak se bodo spominjali težkih obdobij svojega življenja, ko so izgubljali upanje in jim je mlado dekle, ki se ni vdalo, povrnilo navdih. Ljubim te.

“Vem, da bo vedno ob meni”

Ko je Gabriele začela vse počasneje dihati, je Justin pomislil: “Njene dlani se me oklepajo v strahu pred potjo, ki me čaka, a vem, da bo ona vedno ob meni in nam bo vsem pomagala, da bomo tudi v najtežjih trenutkih ohranili upanje.”


WEB 3 S. MAJDA PANGERŠIČ

Preberite še:
“Kljub ranjenosti, bolezni, terapijam svoje telo sprejemam z ljubeznijo”


CARLOTTA NOBILE

Preberite še:
“Dragi papež Frančišek, rak me je pozdravil v duši”

Gabi je 11. junija zjutraj odšla v nebo in Justin ji je rekel: “Komaj čakam, da te spet vidim, moja junakinja, moja najboljša prijateljica, moj navdih, moja žena. Vedno sem se počutil kot tvoj Robin iz Batmana in vem, da nikoli ne bom mogel zapolniti praznine, ki jo puščaš za seboj, in ozdraviti te srčne rane.”

Justin se je odločil, da bo “še naprej pogumno tekel z njo”, saj zanj odslej obstajata le dva načina, kako živeti: “Kot da nič na svetu ni čudež ali kot da je vse na svetu en sam velik čudež. In Gabi je izbrala slednjega.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


MAJA KVARTIČ

Preberite še:
“Pomembno se je podati v neznano kljub vsem pomislekom in prestrašenosti”


KUROKI HUSBAND AND WIFE

Preberite še:
Da bi slepa žena lahko vohala cvetlice, je mož z njimi zasadil celo polje




Preberite še:
Se odpravljate na Hrvaško? Ne spreglejte teh cerkva

Tags:
bolezenpreizkušnjeraksmrt
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.