Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Vse naokoli nas so čudeži, če le imamo oči, da jih vidimo

ADORATION,24 HOURS FOR THE LORD,POPE FRANCIS,LENT

Jeffrey Bruno

Philip Kosloski - objavljeno 03/06/19

Sveti Duh ostaja dejaven in še naprej dela neverjetne čudeže

V Apostolskih delih Jezusovi učenci s pomočjo Svetega Duha delajo osupljive čudeže. Ali se to še dogaja? Včasih, ko se ozremo na svet okoli sebe, se nam zdi, da Svetega Duha ni več med nami.

Sv. Jožefmarija Escriva v pridigi z naslovom “The Great Unknown” (Velika neznanka, op. prev.) razmišlja o tem vprašanju:

Kaj pa, če bi ljudje vprašali: ‘Kje pa je Sveti Duh zdaj? O njegovi navzočnosti lahko govorimo, ko so se dogajali čudeži, ko so bili mrtvi obujeni in gobavci ozdravljeni. Kako pa naj vemo, da je resnično navzoč tudi zdaj?’

HOLY SPIRIT

Preberite še:
Naj vas s pomočjo te molitve v prihodnjih dneh razsvetli Sveti Duh

V odgovor zapiše:

Če bi imeli močno vero, živo vero, če bi bili drzni v oznanjevanju Kristusa drugim ljudem, bi z lastnimi očmi videli čudeže, kakršni so se dogajali v času apostolov. Tudi danes slepi, ki so izgubili sposobnost, da bi se ozrli proti nebu in premišljevali o čudovitih Božjih delih, znova spregledajo, hromi in pohabljeni, ki so bili zvezani zaradi svojih poželenj in katerih srca so pozabila, kako ljubiti, so znova svobodni. Gluhim, ki niso želeli poznati Boga, se povrne sluh. Nemi, katerih jeziki so bili zvezani, ker niso želeli priznati svojega uničenega življenja, znova spregovorijo.

Nešteti duhovni čudeži

Čeprav je res, da o telesnih ozdravljenjih ne slišimo vsak dan, pa se dogajajo nešteti duhovni čudeži, če le imamo oči, da jih vidimo. Morda niso tako osupljivi ali “razburljivi” kot tisti, ki so se dogajali v Apostolskih delih, vsekakor pa so bolj trdoživi.
Preberite še:
Džihadist mu ni mogel prerezati vratu: “Kdo si, da ne morem spustiti noža?”

Ne pozabimo, da je Sveti Duh še vedno z nami in lahko močno vpliva na naše življenje ter življenja ljudi, ki jih poznamo in jih imamo radi. Duhovna spreobrnjenja in ozdravljenja nam razkrivajo Božjo moč in ljubezen in nam zagotavljajo, da je tu, pripravljen vstopiti v naše srce in nas preoblikovati, če bi mu le dopustili.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


VICTORIA SECRET

Preberite še:
Kaj bi storil Bog, če bi bil on “glavni” v modni industriji?


WEB 3 JAKOB J. KENDA

Preberite še:
Ne Camino, raje Apalaška pot po ZDA: “Prava hoja je metafora za življenje”


WEB 3 UROŠ KERMAVT

Preberite še:
Ali vaši otroci hodijo kot race, so nespretni, ne znajo dobro teči? Preberite tole!

Tags:
Sveti Duh
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.