Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Naj vas s pomočjo te molitve v prihodnjih dneh razsvetli Sveti Duh

HOLY SPIRIT

Bill Perry I Shutterstock

Aleteia - objavljeno 03/06/19

Približuje se binkoštna nedelja, praznik Svetega Duha

Sveti Duh je nad zbrane apostole prišel 50. dan po veliki noči. “Nenadoma je nastal z neba šum, kot bi se bližal silovit vihar, in napolnil vso hišo, kjer so se zadrževali. Prikazali so se jim jeziki, podobni plamenom, ki so se razdelili, in nad vsakim je obstal po eden. Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom in začeli so govoriti v tujih jezikih, kakor jim je Duh dajal izgovarjati.” (Apd 2,2–4)


MAN RAISE HANDS

Preberite še:
Osvobodi me, Sveti Duh, vseh notranjih zvezanosti

V tednu pred binkoštmi v svoje življenje povabimo Svetega Duha s spodnjo molitvijo, da nam podeli neprecenljive darove, kot je zapisano v Pismu Galačanom: “Sad Duha pa je: ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blágost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost, samoobvladanje.” (Gal 5,22­­–23)

O pridi, Stvarnik, Sveti Duh,obišči nas, ki tvoji smo,napolni s svojo milostjosrce po tebi ustvarjeno.Ime je tvoje Tolažnikin dar Boga najvišjega,ljubezen, ogenj, živi vir,posvečevalec vseh stvari.Razsvetli z lučjo nam razum,ljubezen v naša srca vlij,v telesni bedi nas krepčaj,v slabosti vsaki moč nam daj.Odženi proč sovražnikain daj nam stanoviten mir,pred nami hodi, vodi nasin zla nas varuj vsakega.Po tebi naj spoznavamoOčeta in Sina božjega,In v tebe trdno verujemo,ki izhajaš večno iz obeh. Amen.


SACRED HEART

Preberite še:
Štiri svetnice, ki so videle Srce Jezusovo, in sporočila, ki so jih prejele


VICTORIA SECRET

Preberite še:
Kaj bi storil Bog, če bi bil on “glavni” v modni industriji?


EUCHARIST,BLESSED SACRAMENT

Preberite še:
Zakaj iti v cerkev na prvi petek in prvo soboto v mesecu?

Tags:
molitevSveti Duh
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.