Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

4 nenavadni načini, kako premagati težke dneve

FAMILY

Chameleonseye - Shutterstock

Cecilia Pigg - objavljeno 03/06/19

Pogosto tisto, kar naredimo, ko nam stvari ne gredo dobro od rok, ne pomaga. Te štiri stvari pa nam lahko pomagajo

Vsi imamo svoje težke dneve. Včasih je dovolj že samo slabo vreme in kakšno neprijetno srečanje, pa imamo že zagrenjen dan.

Skušnjava, ki jo ima večina izmed nas, ko smo žalostni, je, da se osredotočimo nase in premlevamo, kaj vse je narobe. Najboljši način, da se temu ognemo, je, da se namesto tega obrnemo navzven. Če želimo omiliti svojo bolečino, lahko naredimo kaj ustvarjalnega.


MAN MUSIC

Preberite še:
Znanstveniki odkrili “čudežno pesem”, ki preganja tesnobo

Pretirano gledanje filmov nam ne bo pomagalo, saj to bolečino zmanjša le začasno; ko pa je vsega konec, smo enako žalostni kot na začetku. Namesto tega nekaj naredite. Če nimate dovolj energije za kakšno dejavnost, ki bi se je sicer z veseljem lotili, pa odkrijte kaj novega.

Pred vami je nekaj idej, ki jih lahko preizkusite, ko boste imeli naslednjič slab dan.

Poskusite speči hlebec kruha

Nič ni narobe, če tega še nikoli niste storili. Na spletu lahko najdete preproste, a odlične recepte, če pečete prvič. Poleg tega, da boste naredili nekaj slastnega, bo omamno dišala vsa hiša. Če se trudite jesti manj kruha ali pa ne smete uživati glutena, hlebec podarite prijatelju ali sosedu. Lepo se boste počutili ob tem, ko boste storili nekaj lepega za druge.

Naj bo komunikacija z ljudmi pozitivna

Če imate slab dan, verjetno niste pri volji za raznovrstne pogovore. Lahko pa koga pokličete in mu preberete poglavje iz zabavne knjige ali na spletu poiščete nekaj šal in mu jih poveste. Če navežete stik s prijatelji, vam bo to pomagalo. In če pri tem poskušate biti zabavni ali če imate kaj smešnega povedati, vam bo to le koristilo, saj se boste smejali tudi sami.


WORK,JOB,CAREER

Preberite še:
Ali vaš način komunikacije sodelavce spravlja ob živce?

Telovadite

Skoraj vse študije, ki se ukvarjajo s tem, kako izboljšati naše psihično počutje, predlagajo, naj postanemo aktivni, naj gremo ven na zrak in naj telovadimo. To je zelo koristen nasvet, ki se vedno znova izkaže za resničnega. Drži pa tudi, da je ob slabih dneh gibanje zadnja stvar, ki si jo želimo. In če je poleg tega slabo še vreme (dež, sneg, mraz), se zelo težko spravimo v telovadnico – če sploh imamo vstopnico za kakšno vadbo. Toda vadba vam bo pomagala dvigniti raven endorfinov, zato poskusite!

Naučite se jodlati

Zveni noro, a je učinkovito. Za to je potrebno le malo truda in pripomočkov. Potrebujete le svoj glas in kakšno učno uro na YouTubu. Če se boste zares skušali naučiti jodlanja, bodo vaši poskusi gotovo precej smešni. Morda bi morali jodlati, ko boste poklicali koga izmed svojih prijateljev, in se skupaj z njim nasmejati svojim poskusom.


DITKA

Preberite še:
Ditka: Zaradi preobremenjenosti se je vame naselila praznina, ki mi je vzela vso ustvarjalnost

Ko vas udarijo težki dnevi, bodite odprti. Ustvarjajte in preizkusite kaj novega, namesto da bi zatrli svoja čustva in se zaprli. Več boste imeli dobrih in spodbudnih navad, bolje boste opremljeni za čas, ko spet pridejo težki dnevi.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


READING

Preberite še:
Katoliški spodrsljaji, za katere ste mislili, da se dogajajo samo vam


DEPRESSED,WOMAN

Preberite še:
Ste depresivni? Molite to močno molitev proti potrtosti


WEB 3 UROŠ KERMAVT

Preberite še:
Ali vaši otroci hodijo kot race, so nespretni, ne znajo dobro teči? Preberite tole!

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.