Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Spodbuda kardinala Newmana, da bomo vztrajali v postu

BLESSED JOHN HENRY NEWMAN

Public Domain

Kathleen N. Hattrup - objavljeno 27/03/19

Ne bo dovolj, če bomo zgolj enkrat ali dvakrat pomislili na Jezusa …

Smo že skoraj na polovici postnega časa, zato bi nam morda koristila kakšna spodbuda. Kardinal Janez Henrik Newman, ki bo predvidoma še letos razglašen za svetnika, nam jo ponuja v odlomku iz svoje pridige, ki jo je pripravil za peto postno nedeljo v letu:


FASTING

Preberite še:
Kako se po nasvetu Janeza Zlatoustega pravilno postiti

… meditacija lahko le zelo počasi, korak za korakom, zmehča naše otrdelo srce in prav tako počasi se nas resnično dotakne pripoved o Jezusovih preizkušnjah in trpljenju.Ne bo dovolj, če bomo zgolj enkrat ali dvakrat pomislili na Jezusa. Premišljevati moramo v tišini in redno, vedno z mislijo Nanj, da bomo korak za korakom deležni topline, luči, življenja in ljubezni.Svojih sprememb ne bomo zaznali. Podobne bodo pomladnemu brstenju. Listja in cvetov ne vidimo, kako rastejo; ko jih opazujemo, tega ne ugotovimo. Toda vsak dan, ki mine, je zanje nekaj storil; in morda lahko vsako jutro rečete, da so danes malce bolj razviti kot včeraj.Podobno se dogaja z našimi dušami …

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


SWEET

Preberite še:
Post je težek, ker je težko biti lačen


SAINT JOSEPH,CHILD,JESUS,CARPENTER

Preberite še:
Starodavna molitev k sv. Jožefu, ”ki je vedno uslišana”


TRŠKA GORA

Preberite še:
Nekoč skrivališče za fante, ki niso hoteli k vojakom, danes pa romarska pot

Tags:
post
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.