Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Starodavna molitev k sv. Jožefu, ”ki je vedno uslišana”

SAINT JOSEPH,CHILD,JESUS,CARPENTER

Gerrit van Honthorst | PD

Philip Kosloski - objavljeno 18/03/18

Če molitev izrečemo v veri in za določeno duhovno korist, je vedno uslišana

Čeprav sveti Jožef, ki goduje 19. marca, v Svetem pismu ne spregovori niti besede, je zaradi tihega zgleda poslušne zvestobe in marljive skrbi za Sveto družino v Jezusovem zgodnjem otroštvu postal eden izmed najbolj priljubljenih krščanskih svetnikov.

Češčenje Jezusovega rednika naj bi se začelo v 3. ali 4. stoletju, v molitveniku Pieta pa je zaslediti molitev, ki sega v leto 50 po Kristusu.


DEPRESSION

Preberite še:
Si obupan ali žalosten? Zmoli molitev patra Pija

To molitev so našli v 50. letu našega Gospoda in Odrešenika Jezusa Kristusa. Leta 1505 jo je papež poslal cesarju Karlu, ki se je odpravljal v bitko. Kdorkoli bo bral to molitev, ji prisluhnil ali pa jo nosil pri sebi, ne bo umrl nenadne smrti in ne bo utonil, tudi strup nad njim ne bo imel nobene moči; prav tako ne bo padel v roke sovražniku, ne bo zgorel in v bitki ne bo premagan. Molite jo vsako jutro, devet dni zapored, z namenom po lastni izbiri. Doslej se še ni zgodilo, da ne bi bila uslišana.

To je torej molitev, za katero trdijo, da je bila ”doslej vedno uslišana, če je naš molitveni namen za duhovno korist, zase ali za človeka, za katerega molimo”.

O, sveti Jožef, tvoja zaščita je tako velika, tako močna, tako učinkovita pred Božjim prestolom, vate polagam vse svoje želje in hrepenenja.

O, sveti Jožef, pomagaj mi s svojo mogočno priprošnjo, naj mi tvoj nebeški Sin nakloni duhovni blagoslov, po Jezusu Kristusu, Gospodu našem, da bom lahko s pomočjo tvoje nebeške moči hvalil in častil najbolj ljubečega Očeta.

O, sveti Jožef, nikoli se ne utrudim, ko premišljujem o tebi in Jezusu, ki spi v tvojem naročju; ne upam se ti približati, dokler počiva ob tvojem srcu. Močno Ga stisni tudi v mojem imenu, nežno Ga poljubi na glavo in Ga prosi, naj mi ta poljub vrne ob uri moje smrti. Sveti Jožef, priprošnjik za srečno zadnjo uro, prosi za nas. Amen.

Ne pozabimo, Bog vedno usliši našo molitev. Vendar včasih malce drugače, kot smo si sami predstavljali.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja AleteiePrevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


MARRIAGE

Preberite še:
Molitev za mojega moža


MAN PRAYING

Preberite še:
Najbolj priljubljena molitev – takoj za očenašem in zdravamarijo

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.