Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

10 resnic o zakonu, o katerih nihče ne govori

HAPPY,COUPLE,PARK

Shutterstock

Sempre familia - objavljeno 07/03/19

Večina ljudi, ko si ustvari družino, s seboj prinese kup varljivih pričakovanj, nerazumnega verovanja in mitov, ki ne ustrezajo resničnosti

Živimo v dobi, ko akademska izobrazba in trg dela napredujeta s pospešeno hitrostjo, medtem ko znanje o medsebojnih odnosih, ureditvi družine in vzgoji otrok ostaja pomanjkljivo in brez jasnih razlag.


COUPLE IN LOVE

Preberite še:
16 navdihujočih misli, ki slavijo zakonsko ljubezen

V članku, objavljenem na spletnem portalu La Familia, zagovarjajo mnenje, da bi bil z ustreznim usmerjanjem v odnosih med pari delež ločitev in posledično človeškega trpljenja za zakonca in njune otroke občutno manjši.

Vzorniki, ki smo jih imeli, vplivajo na način, kako se z drugo osebo povežemo

Če ste imeli srečo, da ste odrasli v družini, kjer ste bili priča zdravemu zakonu, je več verjetnosti, da ste se naučili, kaj je potrebno za uspešen zakon. Če pa ste bili v odraščanju priča zakonu, v katerem so vladali spori, prepiri, jeza, zamere in fizične ali besedne zlorabe, potem se boste morali boriti, da boste ta vzor pustili za sabo. To ni lahka naloga, a ker je zato potrebno nekaj napora, še ne pomeni, da živite z napačno osebo.


MARRIAGE

Preberite še:
Prosim, pred poroko pozdravi svoje rane!

Ne moremo pričakovati, da bo partner zadovoljil vse naše potrebe

Edina oseba, ki nas lahko osreči in napolni z življenjem, smo mi sami. Ne moremo pričakovati, da bo to namesto nas storil nekdo drug. Če smo sami sposobni zadovoljiti svoje potrebe in polno živeti, lahko osrečimo tudi drugo osebo.

Gotovo bomo šli skozi krizo, ki je dobra priložnost za utrditev odnosa

Krize so del življenja in nas lahko tudi presenetijo. Vendar ne mislite, da je zato konec odnosa. To je v prvi vrsti čas, da preverimo, v kakšni kondiciji je najina ljubezen, kje so šibke in kje močne točke v odnosu.


WILL SMITH

Preberite še:
Kriza v zakonu Willa Smitha in kako sta jo z ženo premagala

V fotogaleriji navajamo nekaj resnic, ki jih o življenju v dvoje nihče ne pove, kot nekakšen priročnik, ki nam pomaga razumeti, kaj je običajno potrebno in celo nujno, da nek odnos lahko traja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


JOHN PAUL II

Preberite še:
Janez Pavel II. in ključ do uspešnega posta


ANDY JORDAN

Preberite še:
Andy Jordan: “Laganje in pretvarjanje na Instagramu sta me pahnila v obup”


HOLDING HANDS

Preberite še:
Stvari, ki jih je dobro razčistiti še pred poroko (tudi če ste še samski)

Tags:
zakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.