Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Nova metoda hitrejšega zdravljenja: pojoča medicinska sestra!

KATHLEEN SARNES

ZAJEM ZASLONA | FACEBOOK

Urška Kolenc - objavljeno 28/02/19

Z glasbo želi risati nasmehe na obraze svojih pacientov

Kathleen Sarnes opravlja delo medicinske sestre v bolnišnici Staten Island v New Yorku. Da vzpostavi stik s svojimi pacienti in na njihove obraze kljub bolezni in stresu nariše nasmeh, uporablja svoj talent, petje.

Ne glede na to, ali gre za Elvisa Presleya ali italijansko operno arijo, 33-letna Kathleen s svojim čudovitim glasom svojim pacientom zapoje prav vse. Na ta način jih neguje in vodi k hitrejšemu okrevanju.


DR ERIC BOSTROM,SEWS,BABY,BLANKETS

Preberite še:
Zdravnik, ki za vsakega novorojenčka, ki mu pomaga na svet, sešije odejico

“Ljudje, ki so doživeli možgansko kap, pogosto ne najdejo besed, s katerimi bi se izrazili. Toda če izbereš pesem, ki jo poznajo, se bodo spomnili besed. Po dolgem času bodo nekaj spregovorili in to prihaja prek glasbe.”

Veliko pesmi jo je naučila babica, zato ima široko znanje pesmi iz 40. let prejšnjega stoletja. Njena želja je, da bi vsak pacient v njeni bolnišnici imel dostop do glasbe iz obdobja, v katerem je odraščal.

In kakšni so odzivi?

“Bil sem tako depresiven in slaboten, potem pa je prišla k meni in zapela,” je dejal eden ob bolnikov, drugi pa dodal, da Kathleen preusmeri njegovo pozornost in preden se zave, je vse narejeno.

Ko so odpuščeni iz bolnišnice, so njeni bolniki veliko bolj veseli. Zdravljenje deluje, večinoma zato, ker gre za smiselno povezovanje prek glasbe, in sicer v najtežjih trenutkih bolnika.


HELENA FOJKAR ZUPANČIČ

Preberite še:
Helena Fojkar Zupančič: Glasba mi pomaga odkrivati resnico o sebi

Kathleen se še posebej spominja umirajoče gospe, ki ji je prepevala. “Držala sem jo za roko, imela je droben nasmeh, tik preden je odšla.”

Tudi sama je bolehala za depresijo

A pred leti tudi Kathleen ni bila nasmejane narave. “Imam zgodovino depresije,” pojasni.


EATING DISORDER

Preberite še:
Tu so namigi, s katerimi se boste lažje spopadli z depresijo

“Če lahko, želim nasmejati druge. Preživim veliko dni, ko se meni sami ne uspe nasmejati. Če nasmejem njih, to pomaga tudi meni.”

Zdravilo za telo, misli in duha

Kathleen je prepričana, da se bodo ljudje hitreje pozdravili, če jim prinese košček glasbe. “Ne šteje samo to, da jim daš zdravila. Ljudje imajo telo, misli in duha in glasba poskrbi za vse tri naenkrat.


valentina kovacic

Preberite še:
Multipla skleroza v mladosti: “Spoznavam novo sebe”


3 FILMY DLA SINGIELEK

Preberite še:
3 filmi, ki si jih mora ogledati vsaka samska ženska. Lahko nas veliko naučijo!


SIBLINGS

Preberite še:
6 znakov, da prihajate iz velike družine

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.