Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Mogočna molitev k sv. Jožefu za spreobrnjenje družinskega člana

ST JOSEPH,STATUE

SHUTTERSTOCK

Philip Kosloski - objavljeno 20/01/19

Ko kdo, ki ga imamo radi, izgubi svojo življenjsko smer in potrebuje malce duhovne pomoči

Ne glede na to, kako močno si prizadevamo, da bi imeli na svoje družinske člane pozitiven vpliv, bodo vedno priložnosti, ko se bo ljubljena oseba oddaljila od Boga in bo živela v nasprotju z evangelijem. To je zelo težko, v takšnih trenutkih pogosto občutimo nemoč in ne vemo, kaj storiti.

Poleg tega, da smo zveste priče ljubezni in usmiljenja, jim lahko ponudimo tudi svojo duhovno pomoč ter molimo, da bi se spreobrnili in se vrnili v ljubeče naročje Boga Očeta.

Natančno to je sv. Monika storila s svojim upornim sinom, sv. Avguštinom, ki je pozneje postal eden največjih svetnikov vseh časov.


MATKA Z DOROSŁĄ CÓRKĄ

Preberite še:
Molitev pred srečanjem s sorodniki, ki nam niso pri srcu

Namen spodnje molitve k sv. Jožefu je spreobrnjenje bližnjega. To je zelo mogočna molitev, saj sv. Jožef slovi kot izvrsten priprošnjik, ko se znajdemo v stiski.

O veličastni očak sv. Jožef, ki si zaslužiš, da te Sveti Duh imenuje “pravični”, priporočim ti dušo [ime], ki jo je Jezus odrešil za ceno svoje dragocene krvi.Ti veš, kako obžalovanja vreden je položaj in kako nesrečno je življenje tistih, ki so iz svojih src izgnali ljubečega Odrešenika, in kako zelo so izpostavljeni nevarnosti, da ga izgubijo za vedno. Prosim te, ne dovoli, da bi duša, ki mi je ljuba, še naprej živela tako grešno; ohrani jo pred nevarnostjo, ki ji grozi; dotakni se srca izgubljenega otroka in ga popelji nazaj v naročje ljubečega Očeta. Prosim te, ne zapusti ga, dokler mu ne odpreš vrat nebeškega mesta, kjer te bo slavil in častil vso večnost, zaradi sreče, ki je bo deležen na tvojo mogočno priprošnjo.
Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja AleteiePrevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


SISTERS

Preberite še:
Dvojčici, ločeni ob rojstvu, sta se znašli v istem samostanu


Steven McDonald

Preberite še:
Policist, ki je zaradi strelov ostal hrom. A je odpustil


AGATA HREN

Preberite še:
“Po strmejši poti hitreje prideš na cilj, hitreje imaš lepši razgled”

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.