Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Bogoslovec, ki je otroka rešil pred splavom

David Donaghue

David Donaghue - Reprodução

Aleteia - objavljeno 03/02/19

Družini je pomagal poiskati gmotno pomoč, da se je lahko soočila s svojimi težavami in izbrala življenje

Na tisoče ljudi je na medmrežju delilo fotografijo britanskega bogoslovca Davida Donaghueja iz northamptonske škofije, ki v naročju pestuje dojenčka.

To je dete, ki ga je David rešil pred splavom.

David rešuje še nerojene otroke

Ena izmed oblik služenja, ki jih David opravlja v Združenem kraljestvu, je razdeljevanje letakov z informacijami in pogovori z ljudmi pred klinikami za splave, kjer jim bogoslovec govori o vrednosti in plemeniti lepoti človeškega življenja ter si prizadeva, da bi odvrnil hudournike laži in ideoloških manipulacij, ki preplavljajo današnjo družbo v podporo kulturi odmetavanja.


NEWBORN CHILD

Preberite še:
Kako se obnašati v okolju, kjer ste edini proti splavu?

Tistega dne, ko je David rešil omenjeno življenje, se je otrokova mati – dete na fotografiji zdaj kar prekipeva od življenja – na kliniki naročala na termin, ko naj bi splavili njenega nerojenega sinka. Otrokov oče se je medtem ustavil v pogovoru z Davidom.

Pomoč družini v socialni stiski

Položaj ni bil prav nič neobičajen: družina je bila revna in starša sta že imela dva otroka. Ob poplavi oglasov v podporo splavu sta sprejela težko odločitev, da bosta nosečnost prekinila, misleč, da je to prava odločitev za njuno družino. Po iskrenem in odprtem pogovoru z bogoslovcem pa si je oče premislil v zvezi s splavom, ženo prepričal, naj z nosečnostjo nadaljuje, in skupaj sta sprejela dar življenja.


FILM RADOST LJUBEZNI

Preberite še:
“Danes je preprosto pomembno, da poslušamo, ne da bi sodili”

David je paru priskrbel tudi gmotno pomoč; organizacija v podporo življenju zdaj družini plačuje najemnino. Iz tega se lahko naučimo, da mora kultura življenja hoditi z roko v roki s kulturo srečanja, sprejemanja in solidarnosti, da bi ne bi zapadli v dvoličnost.

David Donaghue je pred kratkim prejel diakonsko posvečenje. Molimo zanj ter za vse duhovnike in bogoslovce, da bi bili učinkoviti zagovorniki kulture življenja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


STRACH

Preberite še:
Svet novodobnega suženjstva ‒ zgodbe iz Slovenije


JERNEJ KOPITAR

Preberite še:
Slovenski genij, ki je spremenil evropsko zgodovino


smoking

Preberite še:
Pokadil je toliko cigaret, da bi si lahko kupil avto

Tags:
duhovnikrojstvosplav
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.